Nouă rundă de negocieri cu sindicatele din educație pe fondul unui noi miting de protest

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Azi, 9 iunie, în cursul după-amiezii, Nicolae Ciucă va avea o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții sindicatelor din Educație, care se află în grevă din 22 mai.

Sindicatele din Educație organizează, azi, un alt miting de protest în București.

Joi, Executivul a adoptat o Declarație însoțită de un memorandum, ca o "garanție suplimentară" referitoare la politica de salarizare a personalului din sistemul național de învățământ, conform solicitărilor cadrelor didactice.

Ministrul Educației a explicat joi, la Palatul Victoria, că memorandumul asumat de Guvern include două măsuri principale.

"În primul rând, garantarea principiului pe care se va baza noua grilă de salarizare din învățământ conform Legii salarizării, care prevede că salariul de bază al profesorului debutant sau al asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, reprezentând 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public. De asemenea, memorandumul asumă și dreptul personalului din învățământ de a primi o indemnizație de concediu calculată în raport cu numărul de zile de concediu și media zilnică a salariului de bază și a sporurilor, indemnizații conform legii, în timpul concediului de odihnă și în zilele de concediu plătit. Ambele solicitări au fost primite din partea federațiilor sindicale, și am răspuns astăzi încă o dată acestor revendicări", a declarat Ligia Deca.

Pe de altă parte, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", a afirmat că memorandumul prin care Guvernul promite garanții suplimentare în privința salarizării profesorilor debutanți nu oferă suficiente garanții din punct de vedere juridic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel