Noua prințesă Disney - Independentă, feministă și fără pitici

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Noua prințesă Disney - Independentă, feministă și fără pitici/Platforma X
Noua prințesă Disney - Independentă, feministă și fără pitici/Platforma X

Disney amână lansarea refacerii filmului „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” până în primăvara anului 2025.

Filmul „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” anunțat pentru anul 2025 este o adaptare modernizată a filmului din 1937 şi a basmului fraţilor Grimm.

Noutatea acestui film este că piticii Albei ca Zăpada sunt înlocuiți de „creaturi magice”.

De asemenea, prinţesa Disney va fi „independentă şi feministă”, conform Variety. 

Filmul ar trebui să fie lansat până în primăvara anului 2025

Lansarea filmului „Albă ca Zăpada” a stârnit deja numeroase dezbateri în Statele Unite. Disney a prezentat o avanpremieră a viitorului remake live-action „Albă ca zăpada” în care prinţesa este înconjurată nu de cei şapte pitici, ci de şapte „creaturi magice”.

În acelaşi timp, studioul a anunţat că lansarea filmului, programată pentru 22 martie 2024, a fost amânată pentru primăvara anului 2025. Este posibil ca întârzierea să fie cauzată de greva scenariştilor şi actorilor de la Hollywood.

Prințesa independentă și feministă fără cei șapte pitici

Disney a adaptat povestea fraţilor Grimm, publicată în 1812 şi care a inspirat filmul de animaţie din 1937, pentru a aduce personajele Albă ca Zăpada și cei șapte pitici în actualitate.

Departe de prinţesa docilă și plină de candoare, înfăţişată în prima adaptare, această nouă prinţesă este independentă şi feministă.

„Nu va fi salvată de prinţ şi ea va fi cea care va stabili regulile", a explicat Gal Gadot, care o va interpreta pe malefica mamă vitregă, într-un interviu acordat Entertainment Weekly.

Pentru a o interpreta pe eroină, studiourile au angajat-o pe Rachel Zegler, care s-a făcut remarcată în remake-ul lui Steven Spielberg al filmului „West Side Story".

Pe reţelele de socializare, actriţa americană de origine polono-columbiană, a fost iniţial supusă unui număr mare de comentarii rasiste.

Ea a răspuns explicând că „nu mai este anul 1937” și că, în opinia sa, Albă ca Zăpada nu avea nevoie să fie salvată şi că sărutul prinţului care a trezit-o pe tânăra adormită a fost, în ochii ei, o „hărţuire". 

În ceea ce-i priveşte pe Grumpy, Sneezy şi pe tovarăşii lor, aceştia nu vor mai fi pitici, ci „creaturi magice" pentru a evita orice formă de discriminare împotriva persoanelor cu nanism.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience