Noua generație de aur a teatrului românesc: FNT 2024 pune reflectoarele pe dramaturgi

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Festivalul Național de Teatru (FNT) își pregătește ediția a XXXIV-a, care va avea loc în perioada 18 - 27 octombrie 2024. Această ediție specială va fi dedicată "Dramaturgiilor posibilului", explorând diversitatea și complexitatea dramaturgiei românești contemporane.

Peste 20 de instituții teatrale din București vor găzdui spectacole și evenimente diverse, oferind publicului o perspectivă asupra noilor tendințe din domeniu. Echipa curatorială formată din Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu propune o ediție ce pune accent pe colaborarea dintre dramaturgi și regizori, pe diversitatea tematicilor abordate și pe noile forme de expresie artistică din cadrul spectacolelor de teatru.

Temele abordate de FNT 2024:

— Rolul dramaturgului în societatea contemporană: Cine scrie pentru teatru în România de azi și de ce? Care este poziția dramaturgului în sistemul teatral românesc? Ce loc ocupă dramaturgul/dramaturga într-o echipă de creație?


— Temele dominante în dramaturgia românească contemporană: Care sunt temele care preocupă dramaturgii români de azi? Cum reflectă dramaturgia realitatea imediată?


— Noile tendințe din dramaturgia românească: Care sunt noile forme de expresie artistică din cadrul spectacolelor de teatru? Cum influențează dramaturgia estetica spectacolelor?


— Relația dintre dramaturg și regizor: Cum colaborează dramaturgii cu regizorii pentru a crea spectacole de teatru? Care este rolul fiecăruia în procesul de creație?

FNT 2024 promite a fi o ediție bogată și diversă, care va oferi publicului o experiență artistică memorabilă. Nu ratați șansa de a descoperi "Dramaturgiile posibilului" la Festivalul Național de Teatru 2024!

Festivalul Național de Teatru este un program cultural strategic organizat de UNITER - Uniunea Teatrală din România și finanțat de Ministerul Culturii, potrivit Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel