Noi tarife pentru șoferi. Klaus Iohannis a promulgat legea

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto pixabay
foto pixabay

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea care stabileşte noile tarife rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale, în funcţie de perioadă sau de distanţa parcursă. 

Noua rovinietă TollRo va intra în vigoare de la începutul anului 2026, iar tarifele vor fi stabilite prin ordin al ministrului transporturilor.

Reporter: Cătălin Purcaru - Toate vehiculele înmatriculate, cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 t, vor plăti rovinietă. Taxa se va aplica în funcţie de categoria vehiculului, de clasa de emisii poluante şi de durata de utilizare a reţelei de drumuri naţionale. Rovinieta va fi pe 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile şi 12 luni.

Autovehiculele MAI, MApN, SRI, SPP şi cele folosite în transportul public local de persoane, dar şi ambulanţele vor fi scutite de plata rovinietei.

De scutiri vor beneficia şi persoanele cu handicap, precum şi însoţitorii sau, după caz, asistenţii personali ai acestora. Camioanele de marfă vor plăti un tarif rutier numit TallRo, care va fi stabilit în funcţie de distanţa parcursă pe reţeaua de drumuri naţionale. Vehiculele care vor circula fără TollRo vor avea obligaţia de a plăti către CNAIR un tarif compensatoriu de maximum 1.000 lei, dacă se poate stabili distanţa parcursă, iar în caz contrar de 2.000 lei, arată Rador. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel