Noi cercetări uimitoare în privința diabetului. Ce cred oamenii de știință

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Băuturile proteice din zer înainte de masă pot ajuta diabeticii să-și controleze nivelul zahărului din sânge, potrivit unor noi cercetări.

Oamenii de știință cred că băuturile proteice încetinesc digerarea alimentelor și stimulează hormonii pentru a preveni creșterea atât de rapidă a nivelului de zahăr.

Un studiu a fost realizat de Universitatea din Newcastle, în cadrul căruia persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au băut o doză prefabricată care conținea o doză mică de proteine din zer înainte de a mânca o masă normală. Au fost monitorizați timp de o săptămână în timp ce și-au continuat viața în mod normal.

Aceeași participanți au primit vaccinuri de control fără proteine ​​pentru încă o săptămână și au avut teste de sânge pentru a măsura rezultatele. În cele din urmă, testul a arătat că nivelurile de glucoză au fost mult mai bine controlate atunci când suplimentul cu zer a fost luat înainte de masă.

Dr. Daniel West, cercetător principal la Centrul de Cercetare în Nutriție Umană și Grupul de Cercetare în Diabet al Universității Newcastle, a declarat: „În timp ce studiile anterioare de câteva ore în laborator au arătat potențialul acestei intervenții alimentare, aceasta este prima dată când oamenii au fost monitorizați pe măsură ce duc viața normală.”

Cercetătorul a continuat spunând: „Credem că proteina din zer funcționează în două moduri, în primul rând, încetinind viteza de trecere a alimentelor prin sistemul digestiv și, în al doilea rând, stimulând o serie de hormoni importanți care împiedică creșterea atât de mare a glicemiei.”

„Pe măsură ce vedem că un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume dezvoltă diabet, investigarea potențialului alternativelor la medicamente, cum ar fi suplimentele alimentare, devine mai importantă”, a spus dr. Daniel West.

Echipa intenționează să exploreze în continuare beneficiile intervențiilor non-medicale, derulând studiul pe o scară mai mare și pe o perioadă mai lungă de până la șase luni.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel