Noi bombardamente masive în Ucraina, după ce SUA au anunţat un nou pachet de ajutor militar

radiodcnews Team | Dată: 04 feb 2023, 22:52 | Categorie: Știri
Noi bombardamente masive în Ucraina, după ce SUA au anunţat un nou pachet de ajutor militar / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Noi bombardamente masive în Ucraina, după ce SUA au anunţat un nou pachet de ajutor militar / Foto: Pixabay, de The Pixelman

Rușii au lansat noi bombardamente masive în Ucraina, după ce SUA au anunţat un nou pachet de ajutor militar.

Ucraina a fost ţinta a numeroase bombardamente ruseşti, sâmbătă, a doua zi după ce Occidentul a promis că va livra arme cu rază de acţiune mai lungă, Kievul afirmând în acelaşi timp că a reuşit să contracareze un atac asupra Bahmut, un oraş din est pe care preşedintele ucrainean l-a numit "fortăreaţă", relatează Agerpres, citând  AFP.

"Inamicul se regrupează în anumite zone. Îşi concentrează principalele eforturi pe desfăşurarea de operaţiuni ofensive în direcţiile Kupiansk, Lyman, Bahmut, Avdiivka şi Novopavlivka", în estul Ucrainei, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

În regiunea de est a Doneţk, tiruri de artilerie "masive" au vizat sâmbătă dimineaţa Avdiivka, pe linia frontului, după ce oraşul Kramatorsk a fost lovit peste noapte de rachete, au informat autorităţile ucrainene.

Au fost vizate și "infrastructuri civile"În ultimele 24 de ore, doar în sudul provinciei Zaporojie, au căzut obuze asupra unor "infrastructuri civile" situate pe teritoriile a 26 de localităţi, potrivit surselor citate.

De asemenea, bombardamentele au continuat la Herson, un oraş important din sud capturat şi apoi abandonat de ruşi şi unde o persoană a fost ucisă şi alta rănită vineri.

Statele Unite au anunţat vineri un nou pachet de ajutor militar, de 2,2 miliarde de dolari, destinat Ucrainei şi care include rachete care vor putea, practic, dubla rază de acţiune a forţei de lovire ucrainene împotriva ruşilor, notează AFP şi Reuters.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite