Ninge puternic în mai multe zone din ţară. Diferenţe de 12 grade de la o zi la alta

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Meteo: Lapoviță și ninsori în anumite zone ale țării - 9 Noiembrie
Meteo: Lapoviță și ninsori în anumite zone ale țării - 9 Noiembrie

România este sub cod roşu, portocaliu şi galben de vânt, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

Rafalele puternice de vânt au făcut primele pagube în Moldova, acolo unde un TIR s-a răsturnat din cauza condițiilor extreme. 

Totul s-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 05:00, pe Drumul European 85. Șoferul circula cu viteză destul de mare, însă, din cauza vântului puternic și a ploilor, pe șosea s-a format o peliculă de gheață iar TIR-ul a fost împins de puterea vântului de pe partea carosabilă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Vântul a cauzat mai multe probleme și în județul Suceava. Acolo, vântul suflă în rafale de până la 90 km/h, motiv pentru care mai multe elemente de construcție și panouri publicitare au fost smulse. 

Iar ninsoarea s-a instalat în majoritatea zonelor de munte din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna. 

Drumarii au scos utilajele de deszăpezire pe străzi. 

În zona montană din județul Gorj, vântul suflă cu putere. Echipele de la Compania de Drumuri și Poduri Craiova inspectează drumurile și intervin acolo unde zăpada ajunge pe carosabil. 

La Rânca și pe drumul național 67C, mai multe echipaje ale companiei intervin pentru degajarea carosabilului. Vântul, care suflă la rafale cu mai mult de 100 de kilometri, aduce zăpada de pe crestele montane pe drum. Angajații de la Compania de drumuri și poduri Craiova intervin cu 3 utilaje în zonă.

Gorjul se află sub cod rosu de vânt puternic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel