Nimeni nu ar trebui să meargă la închisoare pentru că a fumat marijuana, susține vicepreședintele SUA

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut vicepreședintele SUA, Kamala Harris, despre consumul de marijuana.

"Nimeni nu ar trebui să meargă la închisoare pentru că a fumat marijuana", a declarat vicepreședintele SUA, Kamala Harris, care a catalogat actualele restricții federale asupra acestui drog drept ”absurde”, conform EFE.

Comentariile vicepreședintelui au venit în contextul unui eveniment desfășurat la Casa Albă, unde a fost prezent și rapperul Fat Joe, care a pledat pentru dezincriminarea marijuanei. Totodată, Harris era înconjurată de mai multe persoane care au fost graţiate de preşedintele american Joe Biden pentru condamnări legate de marijuana.

"Marijuana este considerată la fel de periculoasă ca heroina şi mai periculoasă decât fentanilul, ceea ce este absurd, ca să nu mai vorbim că este evident nedrept", a spus Harris.

Clasificarea marijuanei

Declaraţiile au loc într-un moment în care aşteptările cresc cu privire la posibilitatea ca Departamentul de Combatere a Drogurilor al SUA (DEA) să modifice clasificarea actuală a marijuanei, considerată a da dependenţă în aceeaşi măsură ca LSD sau heroina.

Departamentul de Sănătate al SUA a recomandat anul trecut ca marijuana să nu mai fie clasificată în categoria cunoscută drept "lista I", care include substanţe fără utilizare medicală acceptabilă, şi să devină parte din "lista III", ceea ce indică un nivel de pericol mai scăzut.

Deşi nu este cunoscut când aceasta va avea loc, decizia finală aparține acum Departamentului de Combatere a Drogurilor al SUA.

Clasificarea actuală a canabisului pe "lista I" a atras după sine pedepse mai dure pentru cei care o folosesc sau o vând, ceea ce în practică a dus la încarcerarea disproporţionată a minorităţilor hispanică şi afro-americană, conform Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel