Nicoleta Nucă, diagnosticată cu ADHD: ”Am căpătat mai multă luciditate. Nu sunt stricată”

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Facebook @Nicoleta Nucă
FOTO: Facebook @Nicoleta Nucă

Artista Nicoleta Nucă suferă de tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD). Cum se manifestă tulburarea și cum a  primit cântăreața diagnosticul.

Nicoleta Nucă se numără printre persoanele care suferă de tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), iar faptul că a avut puterea de a recunoaște public acest lucru poate să îi ajute și pe alți români care trec prin aceleași situații.

Ca artistă, de foarte multe ori Nicoleta Nucă s-a prezentat cu o fire veselă, cu zâmbetul pe față, dar și energică, însă în spatele acestor aparențe se ascund multe lucruri care par greu de acceptat, mai ales de propria persoană, iar printre acestea se numără incapacitatea de concentrare asupra sarcinilor. 

”Am fost foarte liniștită. Undeva în sinea mea eram destul de sigură ca asta este, ba mai mult, cred că s-au pus lucrurile la locul lor în creierașul meu pentru că până atunci aveam impresia că este efectiv o cameră plină cu de toate și toate grămadă în mijlocul camerei respective și nu știu ce să fac cu ele.

După ce am aflat că am ADHD parcă singure s-au așezat pe rafturi, în sertărașul care trebuie. Am căpătat mai multă luciditate, mai multă liniște, că nu sunt stricată”, a mărturisit Nicoleta Nucă, citată de SpyNews.

ADHD, cauze și simptome

ADHD afectează un număr important de copii de vârstă preșcolară, cu impact și asupra vieții adulte, iar cele mai multe diagnostice sunt pentru ADHD combinat: neatent și hiperactiv-impulsiv.

Simptomatologia tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție include:

- visarea cu ochii deschiși

- incapacitatea de a se concentra asupra sarcinilor primite

- pierderea lucrurilor

- frământare

- dificultate în a urma instrucțiunile

- vorbire și zgomote excesive

- asumarea unor riscuri inutile.

Cu toate acestea, nu toți copiii care prezintă aceste caracteristici au ADHD.

Pentru un diagnostic corect de ADHD, simptomele trebuie să îndeplinească criterii specifice, inclusiv să aibă un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi și a activității școlare, potrivit NSH.

Vezi și: Florentina Opriș ține post negru o dată pe săptămână. Respectă obiceiul din copilărie: „Eu fac lucruri care-mi creează stare de bine și bucurie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel