Netflix vrea să mărească prețul abonamentelor lunare

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Netflix face echipă cu Spielberg în serialul documentar "Life on Our Planet"
Netflix face echipă cu Spielberg în serialul documentar "Life on Our Planet"

Netflix a obținut rezultate notabile ca urmare a implementării strategiei de contracarare a partajării conturilor. În trimestrul al treilea, numărul de abonați a înregistrat o creștere de aproximativ 6 milioane, ceea ce a determinat conducerea platformei de streaming să ia în considerare posibilitatea de a majora tarifele abonamentelor.

De-a lungul acestui an, Netflix a rămas unicul jucător major în streaming care nu a majorat prețurile abonamentelor fără reclame, în comparație cu competitori precum Walt Disney.

În schimb, s-a concentrat pe restricționarea partajării de parole în afara gospodăriilor, cu scopul de a obține acces la cei peste 100 de milioane de utilizatori care folosesc serviciul fără a se abona. 

”Netflix seamănă acum foarte mult cu o companie de utilităţi, pe multe pieţe. Provocarea de a fi etichetată ca o companie de utilităţi este modul în care o companie în curs de maturizare continuă să găsească creştere”, au spus analiştii de la Bernstein, notează Reuters.

Odată cu încheierea grevei actorilor de la Hollywood, se speculează că Netflix ar urma să crească tarifele abonamentelor. Writers Guild of America (WGA) a aprobat recent un nou contract cu marile studiouri, la cinci luni după greva care a agitat lumea cinematografică.

Planul de abonament cu reclame introdus anul trecut a avut un debut lent, însă experții afirmă că Netflix are în plan să majoreze tarifele pentru opțiunile fără reclame în lunile viitoare, cu scopul de a atrage un număr mai mare de abonați la acest nivel, generând astfel venituri mai semnificative per utilizator.

Potrivit analiștilor, cea mai mare parte a noilor abonați ai Netflix au ales planurile fără reclame.

"Utilizând această strategie, se anticipează că Netflix va înregistra, probabil, o dublare a numărului de spectatori care utilizează planurile susținute de reclame în următorul an", a subliniat analistul Ross Benes de la Insider Intelligence.

Planul standard, care include reclame, are un preț de 6,99 dolari pe lună, în timp ce planurile fără reclame încep de la 15,49 dolari.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel