Netflix blochează partajarea parolelor în Italia. Mesajele primite de utilizatori

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Sfârşitul erei partajării parolelor pe Netflix este oficial şi în Italia.

Platforma de streaming video a trimis un e-mail tuturor abonaţilor din ţară, în care scrie. Cine nu face parte din "familie" sau din "nucleul familial", adică cine nu locuieşte sub acelaşi acoperiş, este "utilizator suplimentar" şi va trebui să plătească un cost suplimentar de 4,99 euro pe lună, a anunţat Netflix, punând efectiv capăt practicii "partajării parolei", răspândită în Italia şi, până acum câţiva ani, încurajată deschis de platforma americană, scrie Rador, citând corriere.it.

"Începând de astăzi, vom începe să trimitem acest e-mail abonaţilor din Italia, care îşi partajează contul Netflix în afara propriului nucleu familial", a anunţat compania.

"Continuăm să facem investiţii semnificative"

Acesta este textul lansat prin e-mail: "Contul Netflix este destinat unui singur nucleu familial, adică pentru tine şi pentru cei care locuiesc cu tine. Toţi cei din gospodăria ta pot viziona Netflix oriunde doresc (acasă, în deplasare, în vacanţă) şi pot profita de noi funcţii precum Transfer Profil şi Manage Access and Devices. Suntem conştienţi că există multe opţiuni de divertisment disponibile. Din acest motiv, continuăm să facem investiţii semnificative pentru a-ţi oferi întotdeauna filme şi seriale TV noi, astfel încât să existe mereu ceva pe Netflix pentru tine, în funcţie de gusturile tale, de starea ta de spirit, de preferinţele de limbă sau de persoanele cu care doreşti să urmăreşti Netflix".

E-mailul continuă cu o serie de indicaţii practice despre cum să verifici ce dispozitive au acces la cont, cum să partajezi Netflix cu cei care nu fac parte din nucleul familial sau cum să transferi un profil pe un nou abonament cu plată.

"Îți suntem recunoscători pentru sprijinul continuu şi abia aşteptăm să îţi oferim o selecţie tot mai amplă de filme şi seriale TV de calitate", concluzionează mesajul transmis de Netflix.

După ce a pierdut peste 200.000 de abonamente în 2022, gigantul american de streaming a decis să-şi schimbe strategia. Se vorbea despre această schimbare încă de acum câteva luni, dar acum a devenit oficială şi în Italia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel