Netflix a investit 70 milioane de dolari pentru a redeschide un cinematograf vechi de un secol

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Teatrul egiptean, sala care a găzduit prima premieră cinematografică de la Hollywood în urmă cu un secol, se va redeschide pentru public în această săptămână, după o restaurare de câteva milioane de dolari realizată de Netflix.

Netflix a inițiat renovările în urmă cu trei ani la unul dintre cele mai faimoase cinematografe din Los Angeles. Construit în timpul erei filmului mut, Egyptian a întins primul covor roșu de la Hollywood pentru premiera filmului "Robin Hood", cu Douglas Fairbanks în rolul principal, în 1922.

Netflix a declarat că a cheltuit 70 de milioane de dolari pentru a restaura teatrul, păstrând designul său original în stil egiptean în curte și în interiorul clădirii, adăugând în același timp echipamente de sunet și de proiecție actualizate.

"Dacă ați fi văzut teatrul în ultimii doi ani, înainte de renovări, ați fi văzut cum arăta fiecare bucățică din cei 100 de ani ai săi", a declarat Ted Sarandos, co-directorul executiv al Netflix, într-un interviu. "Aceasta este un cinematograf frumoas, este pur și simplu un o mândrie pentru noi."

Netflix va organiza premierele filmelor sale și alte evenimente speciale la acest teatru, începând cu o proiecție a filmului "The Killer", de David Fincher, joi.

În weekend-uri, Egyptian va prezenta filme clasice selectate de American Cinemateque, un grup non-profit care a cumpărat teatrul în 1986, și care s-a luptat cu întreținerea clădirii vechi de un secol.

"Chiar dacă am cheltuit bani considerabili pentru a o renova, tot nu era ceea ce am visat cu adevărat că ar putea fi", a declarat președintele American Cinemateque, Rick Nicita.

Acum, "este un palat cinematografic nou-nouț”, a adăugat Nicita. "Abia aștept să văd un film aici".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel