'Ne-au furat calificarea'. Arbitraj scandalos la EURO 2022, România - Muntenegru / Video

Autorul articolului: Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Muntenegrului cu scorul de 35-34 (18-18), marţi seara, la Skopje, într-un meci din a doua grupă principală a Campionatului European - EHF EURO 2022, din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.



Tricolorele, care aveau nevoie de o victorie ca să rămână în cursa pentru semifinale, au făcut un meci foarte bun, dar au pierdut la limită, după un joc presărat cu multe decizii controversate de arbitraj în favoarea gazdelor.

'Buturuga mică răstoarnă carul mare. S-au temut de noi și au apelat la mijloace pe care onoarea și spiritul de fair play le pun sub semnul întrebării. Ne vom ridica, avem puterea să răzbatem, să arătăm inimi puternice. România, victorie!', a transmis Federația Română de Handbal, după meci.



Muntenegru a avut un început mai bun de meci şi a condus cu 6-3 (min. 7), România a egalat (6-6), dar echipa antrenată de Bojana Popovic a avut iniţiativa în continuare (10-8, 11-9). România a reuşit să întoarcă scorul, 14-12 (21), dar la pauză a fost egalitate, 18-18.

În repriza secundă, tricolorele au condus cu 21-19 (36), iar ultima oară s-au aflat în avantaj în min. 51, 29-28, după care Muntenegru a marcat trei goluri consecutive şi a preluat controlul, rămânând în avantaj până la final.

Un moment nefericit s-a produs în min. 58, când Sonia Seraficeanu a lovit-o involuntar cu piciorul în cap pe Milena Raicevic, aflată în cădere, ambele jucătoare părăsind terenul pe braţe.

Pentru echipa antrenată de Florentin Pera au marcat Cristina Neagu 9 goluri, Eliza Buceschi 5, Alexandra Dindiligan 4, Lorena Ostase 4, Bianca Bazaliu 3, Alexandra Badea 2, Sonia Seraficeanu 2, Crina Pintea 2, Sorina Grozav 2, Laura Pristăviţa 1.

Yuliya Dumanska a apărat 10 şuturi (32,26%), iar Daciana Hosu unul.

Golurile învingătoarelor au fost reuşite de Jovanka Radicevic 8, Itana Grbic 8, Ivona Pavicevic 6, Tatjana Brnovic 5, Djudjina Jaukovic 5, Djurdjina Malovic 2, Milena Raicevic 1.

Marina Rajcic a apărat 9 aruncări (29,03%), iar Marta Batinovic a parat 2 (14,29%).

Meciul a fost arbitrat de austriecele Ana Vranes şi Marlis Wenninger, iar delegaţi EHF au fost maghiara Ilona Tordai şi norvegianul Oeyvind Togstad.

Marţi seara are loc şi partida Franţa - Germania.

Clasament
1. Franţa 6 puncte (3 jocuri)
2. Muntenegru 6 (4)
3. Spania 3 (3)
4. Olanda 3 (4)
5. Germania 2 (3)
6. România 2 (4)

Miercuri se vor juca ultimele meciuri din grupă, Franţa - Spania, Olanda - Muntenegru şi România - Germania.

Primele două clasate se califică în semifinale, iar formaţiile de pe locul al treilea vor juca pentru poziţiile 5-6.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel