Navigația ambarcațiunilor, în pericol pe Rin și Dunăre

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Rinul secat în anul 2018
Rinul secat în anul 2018

Nivelurile râurilor din Germania au ajuns la cote extrem de mici, punând în pericol atât navigația și a peștilor.

Din cauza secetei, nivelul apei în Emmerich, chiar înainte de granița cu Olanda, a atins un minim istoric: zero centimetri! Valoarea 0,0 a fost stabilită marți dimineață, a declarat un angajat al Administrației căilor navigabile și a navigației din Emmerich. Precedentul minim a fost de șapte centimetri la sfârșitul lunii octombrie 2018.

Situația este gravă, nu numai că în ultimele luni de secetă, Rinul, care altfel ar fi fost puternic, s-a micșorat până la un fir de apă.

Canicula din timpul verii a dus, de asemenea, la scăderea dramatică a nivelului apei în râul Spree. Acum se închid ecluzele pentru a stabiliza apele principale ale râului...

Nivelul Rinului în Düsseldorf a ajuns la 31 centimetri

Recordurile negative se înregistrează și la Duisburg, minimul anterior de 153 de centimetri înregistrat marți dimineața ar putea fi sub nivelul minim înregistrat anterior, a declarat autoritatea. La nivelul Kölnului, minimul anterior de 69 de centimetri ar putea fi depășit joi seara. "Atâta timp cât nu plouă, apele vor continua să scadă", spune un purtător de cuvânt al administrației pentru căi navigabile și navigație.

Un alt pericol ne pândește. Mihai Daraban (CCIR): „Dacă nu facem ceva cu Dunărea, vom intra în colaps”

Pe secțiunea Düsseldorf a Rinului, nivelul a măsurat 31 de centimetri. Acest lucru înseamnă secetă și pentru sporturile nautice. Aproape 100 de tineri și tineri adulți nu se pot pregăti pentru viitorul sezon de toamnă.

Se așteaptă ca Ruhrverband să înceapă săptămâna aceasta aerarea apelor adânci ale barajului Möhnetalsperre. Oxigenul pur este barbotat în cel mai adânc și mai rece strat de apă, așa-numitul hipolimnion, prin intermediul unor conducte perforate.

Măsura de precauție crește nivelul de oxigen sub 20 de metri pentru a preveni eventuala sufocare a peștilor. Aproximativ 50 de kilograme de oxigen sunt introduse în apa rezervorului în fiecare oră.


Dar nu numai mărețul Rin se îngustează. În Mettmann, un iaz a secat acum aproape complet . În apropierea fostei fabrici de calcar, corpul de apă cu un diametru de 60 de metri a dispărut. Înainte ca lacur să sece complet, peștii, aproximativ 100 de crapi au fost transferați în alte părți. Citește mai mult AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel