Nave comerciale din Marea Neagră, lovite de rachetele Rusiei VIDEO

Matei Ion |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vaporul Namura Queen a luat foc / Foto: captură video
Vaporul Namura Queen a luat foc / Foto: captură video

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat turbulențe pe piețele de mărfuri, conflictul afectând și transportul naval de mărfuri.

Cel puțin trei nave comerciale ar fi fost lovite de când forțele rusești au început atacul asupra vecinului său săptămâna aceasta. Asigurătorii fie nu se oferă să acopere navele care navighează în Marea Neagră, fie cer prime uriașe pentru a face acest lucru. 

Acest lucru a agravat piețele de tranzacționare a petrolului și de transport maritim, care erau deja - cu câteva excepții - reticente în a încheia tranzacții cu Rusia, în timp ce oamenii își dau seama de riscul sancțiunilor pe care le implică cumpărarea de țiței din această țară. 

Regiunea vitală din Marea Neagră

Marea Neagră este o regiune critică atât pentru comercianții de produse agricole, cât și pentru cei de petrol. Ucraina și Rusia reprezintă împreună mai mult de un sfert din comerțul global cu grâu și aproximativ o cincime din cel cu porumb. Acest comerț a fost aruncat în haos după ce porturile ucrainene s-au închis în urma invaziei Rusiei.

Portul petrolier rusesc Novorossiysk din Marea Neagră, împreună cu un terminal din apropiere, manipulează cea mai bună parte a 2 milioane de barili pe zi de țiței - aproximativ cât este cantitatea care se exportă din toată Marea Nordului.

Brokerii de petroliere, proprietarii și comercianții de petrol au declarat că a existat o precauție imediată în ceea ce privește afacerile cu Rusia după invazie, din cauza îngrijorării privind o reacție de sancționare din partea Occidentului. 

Ofertele de vânzare a țițeiului Urals, cel mai bun petrol al națiunii, au ajuns la un discount record de 11,60 dolari pe baril în raport cu Dated Brent, un preț de referință pentru tranzacțiile fizice cu petrol din întreaga lume. Vineri nu au existat oferte de vânzare.

Citește tot articolul pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel