Năutul prăjit, cea mai sănătoasă gustare la dietă

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @user6170755
FOTO: Freepik @user6170755

Care sunt beneficiile consumului de năut atunci când sunteți la cură de slăbire.

Când vă aflați la dietă, dar totuși doriți să consumați o gustare, este important să fiți atenți la aceasta, astfel încât să nu vă puneți în pericol dieta. 

Năutul prăjit este cea mai sănătoasă gustare, ușor de pregătit și versatilă, aceasta asigurând un aport important de proteine, care oferă sațietate, de nutrienți, care asigură necesarul zilnic, dar și de fibre, care pe lângă sațietate, ajută și în tranzitul intestinal.

Beneficiile consumului de năut în curele de slăbire

Bogat în proteine

Oferind o crocantă satisfăcătoare, năutul prăjit este o gustare excelentă pentru pierderea în greutate, datorită conținutului ridicat de proteine.

Studiile arată că proteinele joacă un rol crucial în menținerea masei musculare și în creșterea sațietății, ceea ce face ca acești năut să fie o opțiune gustoasă și eficientă pentru cei care urmăresc să piardă kilograme.

Bogat în nutrienți

Considerată o sursă de nutrienți, năutul prăjit împachetează vitamine și minerale esențiale într-o gustare compactă. Conform USDA, o cană de năut oferă 15 grame de proteine, 13 grame de fibre, 5 miligrame de fier, 80 de miligrame de calciu și 79 de miligrame de magneziu, cu doar 269 de calorii și 4 grame de grăsime. Acești nutrienți esențiali sunt necesari pentru funcții corporale optime, susținând totul, de la dezvoltarea musculară și sănătatea oaselor până la metabolismul energetic.

O sursă excelentă de fibre

Năutul prăjit este o sursă fantastică de fibre, un nutrient esențial necesar pentru îmbunătățirea sănătății digestive și prevenirea supraalimentării prin promovarea senzației de sațietate. Alegerea năutului prăjit ca gustare în locul alimentelor zaharoase și procesate îți va satisface poftele, în timp ce îți hrănește și alimentează corpul cu fibrele de care are nevoie, ajutând la digestie și susținând eforturile tale de pierdere în greutate, notează EatThis.

Cum se prepară năutul prăjit

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Clătiți și scurgeți o cutie de năut, asigurându-vă că este bine uscat.

Puneți-l într-un bol cu o lingură de ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare și condimentele preferate. Noi vă recomandăm paprika, chimen și un strop de piper Cayenne.

Răspândiți năutul pe o foaie de copt într-un singur strat, permițând o prăjire uniformă.

Coaceți la cuptor timp de 20-30 de minute, amestecând din când în când tava pentru o prăjire uniformă, fiind atenți să nu se ardă.

După ce s-au aurit și  sunt crocante, puteți să le scoateți și să le lăsați să se răcească.

Vezi și: Cum să slăbești mâncând doar fructe

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel