Natură moartă de Jean Siméon Chardin, scoasă la licitație la Paris. Suma estimată pentru vânzare

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află care este suma estimată pentru vânzare.

"Le melon entamé", o natură moartă de Jean Siméon Chardin (1699-1779), va fi scoasă la vânzare în data de 12 iunie, anunță casa de licitaţii Christie's.

Tabloul este oval și este semnat și datat 1760, iar suma pentru care este estimat că o să se vândă este între ”8 şi 12 milioane de euro”.

Obiectul de artă reprezintă "o felie de pepene galben în echilibru pe un pepene galben întreg, având un echilibru perfect atât din punct de vedere al compoziţiei, cât şi al culorilor şi luminii", conform specialistului în pictură veche Pierre Etienne, vicepreşedinte al Christie's Franţa.

Prezentat în 1761

Tabloul a fost prezentat de Jean Siméon Chardin la Salonul Academiei în 1761 împreună cu o altă natură moartă care este acum în Toronto și de "Panier de fraises", un tablou recent achiziţionat de Muzeul Luvru, a menționat specialistul.

El i-a aparţinut apoi lui "Jacques Roettiers, orfevrier (al regelui Franţei Ludovic al XV-lea) şi descendenţilor săi, înainte de a intra în colecţia (pictorului şi colecţionarului francez) Francois Marcille în 1802, în cadrul unei vânzări anonime care a permis multor critici de artă şi pictori din secolul al XIX-lea să îl redescopere pe Chardin", a adăugat Etienne.

Conform specialistului, tabloul a fost vândut în 1875 de un comerciant de artă familiei Rothschild, colecţionari reputaţi ai căror moştenitori îl vând astăzi.

Tabloul va fi expus în luna mai la New York, apoi la Hong Kong și Bruxelles, înainte să fie scos la licitație pe data de 12 iunie în Paris, informează Agerpres care citează AFP.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel