"Nașul inteligenței artificiale" își regretă munca și avertizează că "trebuie să ne îngrijorăm"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
"Nașul inteligenței artificiale" își regretă munca și avertizează că "trebuie să ne îngrijorăm"
"Nașul inteligenței artificiale" își regretă munca și avertizează că "trebuie să ne îngrijorăm"

Geoffrey Hinton, unul dintre cei mai importanți experți în inteligență artificială, a renunțat la rolul său în cadrul echipei de dezvoltare a inteligenței artificiale de la Google, afirmând că regretă activitatea sa "din cauza pericolelor potențiale" ale acestei tehnologii

După ce a renunțat la funcția de Dr. Hinton, în vârstă de 75 de ani, a declarat că vârsta sa a făcut parte din decizia de a se retrage, dar a adăugat că au existat aspecte "destul de înfricoșătoare" în cazul chatbots cu inteligență artificială la care a contribuit în dezvoltarea lor.

El a spus că, în momentul de față, nu există inteligență artificială cu o inteligență de nivel uman - dar că, odată ce acest prag va fi atins, lucrurile se vor schimba foarte dramatic.

Și avertizează că "actorii răi" - lideri mondiali fără scrupule, precum Vladimir Putin - vor dezlănțui mai devreme sau mai târziu o inteligență artificială periculoasă în lume.

Vorbind pentru New York Times, Hinton a declarat:

"Regret munca mea în domeniul inteligenței artificiale din cauza pericolelor potențiale care decurg din evoluțiile din acest domeniu. În momentul de față, ceea ce vedem sunt lucruri precum [chatbotul] GPT-4 care eclipsează o persoană în ceea ce privește cantitatea de cunoștințe generale pe care o are și o eclipsează cu mult. În ceea ce privește raționamentul, nu este la fel de bun, dar face deja raționamente simple", a declarat el pentru BBC. Și, având în vedere ritmul de progres, ne așteptăm ca lucrurile să se îmbunătățească destul de repede. Așa că trebuie să ne facem griji în această privință".

El a explicat că inteligența artificială are capacitatea de a învăța în mod colectiv într-un mod în care oamenii nu o pot face.

"Tipul de inteligență pe care îl dezvoltăm este foarte diferit de inteligența pe care o avem", a spus el.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel