NASA va efectua mai multe experimente în timpul eclipsei totale de soare pentru a studia atmosfera

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
NASA
NASA

Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială (NASA) din SUA va efectua mai multe experimente ştiinţifice pentru a studia atmosfera superioară în timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie, care va putea fi văzută în unele zone din Mexic, Statele Unite şi Canada, a declarat pentru EFE unul dintre reprezentanţii săi.

De la baza Insulei Wallops din Virginia, NASA va lansa trei rachete de cercetare în timpul eclipsei pentru a studia modul în care este afectată atmosfera superioară a Pământului atunci când lumina soarelui se diminuează temporar deasupra unei părţi a planetei.

Vor face acest lucru prin lansarea de rachete cu 35 de minute înainte de eclipsă, apoi în timpul eclipsei totale şi apoi la 35 de minute după eclipsă. Scopul este de a studia cu adevărat modul în care atmosfera superioară, pe care o numim ionosferă, răspunde la eclipsă, la lumina redusă care vine de la soare în acest timp, a declarat pentru EFE Georgia de Nolfo, astrofiziciană la NASA.

Totodată, mai multe avioane WB-57F ale NASA vor fi responsabile de urmărirea eclipsei, care va începe deasupra Oceanului Pacific de Sud, apoi va ajunge la Mazatlan, pe coasta pacifică a Mexicului şi, de acolo, îşi va continua traiectoria deasupra Mexicului, a SUA (din Texas până în Maine) şi a Canadei, pe o traiectorie diagonală.

Avioanele vor zbura de-a lungul traiectoriei eclipsei şi vor face fotografii ale Soarelui. În aceste fotografii vom putea vedea atmosfera foarte subţire a Soarelui pe care o numim coroană, astfel încât vom putea studia într-un mod unic această coroană în această perioadă, a remarcat experta.

Pentru Nolfo, care este, de asemenea, cercetător în heliofizică, eclipsa este un moment "foarte interesant" pentru a face ştiinţă, atât pentru heliofizică, sau studiul Soarelui şi influenţa sa asupra Pământului şi a sistemului solar, cât şi pentru iubitorii de ştiinţă în general.

Eclipsa totală va dura cel mult 4 minute şi 28 de secunde, mai mult în Torreon, Mexic, şi între 3,5 şi 4 minute în alte locuri.

Pentru a privi acest fenomen trebuie folosiţi ochelari de eclipsă care respectă standardele internaţionale, deoarece privitul direct la soare poate afecta ochii. Dacă nu există niciun fel de protecţie pentru ochi, eclipsa poate fi privită la umbra frunzelor unor copaci, deoarece acestea acţionează ca un proiector de tip "pinhole", sfătuieşte cercetătoarea.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel