NASA lansează un studiu științific asupra existenței OZN-urilor

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

NASA stabilește o echipă care să realizeze un studiu științific asupra existenței „fenomenele aeriene neidentificate” (UAP) – cunoscute în mod popular sub numele de OZN-uri.

UAP-urile sunt lucrurie observate pe cer care nu pot fi identificate ca aeronave sau explicate prin fenomene naturale.

„Când cauți viața pe Marte, începi cu o ipoteză pe care vrei să o testezi”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, astrofizicianul David Spergel, conducătorul studiului și președintele Fundației Simons. „Acesta este un fenomen pe care nu îl înțelegem și despre care dorim să colectăm mai multe date.”

Studiul va începe la începutul toamnei și va dura aproximativ nouă luni pentru a fi finalizat, costând nu mai mult de 100.000 de dolari, a declarat Daniel Evans, administrator asociat adjunct pentru cercetare la Direcția Misiune Științifică a NASA. Se va baza în principal pe date deschise, iar raportul rezultat va fi publicat în întregime, iar NASA va organiza întâlniri pentru a discuta concluziile sale cu publicul.

Studiul NASA se adaugă la un interes din ce în ce mai mare pentru destigmatizarea observărilor OZN. În mai, Congresul a organizat prima audiere privind obiectele zburătoare neidentificate din anii 1960. Oficialii Pentagonului și ai serviciilor de informații au îndemnat publicul să raporteze observațiile ca o chestiune de securitate națională la acea audiere. Deși acest studiu nu face parte din grupul de lucru al Departamentului de Apărare înființat în 2021 și însărcinat cu identificarea și abordarea UAP-urilor, Thomas Zurbuchen, administratorul asociat pentru știință la NASA, spune că interesul științific și problemele de siguranță ale aviației au determinat grupul să lanseze ancheta acum.

Zurbuchen a spus că studiul nu va stabili dacă există viață inteligentă dincolo de Pământ, dar ar putea ajuta cercetătorii să se apropie puțin de a răspunde la această întrebare.

„În acest moment, cu dovezile pe care le avem, ar fi greu să găsim dovezi de nerefuzat pentru ca un eveniment să fie unul sau altul”, a spus el. „Cred că asta spune foarte puțin despre evenimentele în sine, spune doar ceva despre disponibilitatea datelor, tocmai de aceea am făcut asta.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel