NASA a făcut anunțul! Ce se întâmplă în 2046

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
NASA a făcut anunțul! Ce se întâmplă în 2046 / Foto: Pixabay, de MasterTux
NASA a făcut anunțul! Ce se întâmplă în 2046 / Foto: Pixabay, de MasterTux

Asteroidul nou-descoperit a fost numit 2023 DW și urmează să se lovească de Pământ de Ziua Îndrăgostiților din 2046 - dar nu este clar unde anume va lovi și cât de grave ar putea fi pagubele.

Potrivit contului de Twitter Asteroid Watch al agenției spațiale, noua rocă gigantică a fost numită 2023 DW. Iar traiectoria sa actuală o plasează pe un curs de coliziune cu Pământul, impactul fiind așteptat în 2046.

Ei au spus:

"Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are o șansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046. Adesea, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de mai multe săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor. Analiștii de orbite vor continua să monitorizeze asteroidul 2023 DW și să actualizeze predicțiile pe măsură ce primesc mai multe date".

Asteroidul măsoară aproximativ 49,29 metri, aproape la fel de mare ca o piscină olimpică.

Data exactă la care se estimează că va lovi Pământul este 14 februarie 2046, ceea ce ar însemna ziua îndrăgostiților destul de groaznică.

NASA nu a emis încă avertismente oficiale sau amenințări de pericol pentru viață și, probabil, nu va emite niciun avertisment oficial până mai aproape de momentul potențialului impact.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel