Muzica rock ne poate vindeca de depresie

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto: Freepik
foto: Freepik

Da, chiar dacă pare greu de crezut, muzica rock are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră mentală.

Există cercetări care sugerează că ascultarea muzicii rock poate fi benefică pentru starea de spirit și funcționează, deseori, ca terapie pentru cei care se luptă cu depresia. Ritmurile energice, versurile puternice și sunetele expresive ne pot ridica moralul și oferă o formă de eliberare în rândul ascultătorilor stresați sau copleșiți de emoții, potrivit Flux Magazine.

De luat în seamă este și faptul că unele piese abordează teme precum lupta, rezistența și supraviețuirea, oferind un sentiment de identificare și încurajare pentru cei care trec prin momente dificile. De asemenea, ritmurile și riff-urile puternice pot ajuta la distragerea atenției și la inducerea unui sentiment de energie și putere personală.

Muzica "heavy metal", terapie la nevoie

S-a dovedit științific că beatul scos de corzile de chitară heavy produc pulsații energetice la nivelul creierului, semnale care au capacitatea să ne "trezească" din letargie și să ne redea motivația pentru activitățile zilnice, confirmă Mad in America.

Cu toate acestea, este important de știut că muzica rock sau orice altă formă de terapie prin muzică nu este un substitut pentru tratamentul medical adecvat în cazul depresiei. Este recomandat să ceri ajutorul unui specialist în sănătate mintală pentru evaluare și tratamentul adecvat al depresiei, iar ascultarea muzicii rock poate fi doar unul dintre numeroasele moduri prin care poți gestiona stresul și emoțiile negative în timpul procesului de recuperare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel