Muzica lui Taylor Swift se întoarce pe TikTok, în ciuda disputei dintre casa ei de discuri și aplicația video

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că labelul artistei, Universal Music, și aplicația chinezească de videoclipuri scurte rămân în conflict cu privire la compensațiile pentru artiști și utilizarea inteligenței artificiale.

Revenirea lui Swift pe TikTok a fost în pregătire de ceva timp, a raportat joi Financial Times, citând persoane familiarizate cu acest subiect. Superstarul pop deține drepturile de autor asupra înregistrărilor sale printr-un acord din 2018 cu Universal, care îi permite să controleze unde este disponibilă munca sa, spre deosebire de mulți alți artiști.

Universal Music a încetat să licențieze conținutul său către serviciile TikTok și TikTok Music când acordul lor anterior a expirat pe 31 ianuarie.

Cea mai mare companie de muzică din lume, Universal Music, a publicat o scrisoare deschisă critică în ziua anterioară expirării acordului, acuzând TikTok de intimidare și hărțuire, și plângându-se de „cât de puțin compensează TikTok artiștii și compozitorii, în ciuda bazei sale masive și în creștere de utilizatori, a veniturilor din publicitate în creștere rapidă și a dependenței tot mai mari de conținut bazat pe muzică”.

TikTok, deținut de compania chineză ByteDance, a numit această afirmație o „narațiune falsă” și a declarat că UMG a „ales să se îndepărteze de suportul puternic al unei platforme cu mult peste un miliard de utilizatori, care servește ca un vehicul gratuit de promovare și descoperire pentru talentul lor”.

Ulterior, TikTok a eliminat mii de melodii de pe platforma sa și a dezactivat videoclipurile care conțineau acele melodii, scrise de orice compozitor semnat cu Universal Music Publishing Group (UMPG).

Acest lucru a însemnat că unele dintre cele mai populare piese muzicale din lume – inclusiv de la Beatles, Bob Dylan, Elton John, Harry Styles, Drake, Sting, the Weeknd, Kendrick Lamar, SZA, Ariana Grande, Justin Bieber, Adele, U2, Coldplay și Post Malone – au dispărut din biblioteca TikTok.

TikTok, Universal Music și reprezentanții lui Swift nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii, relatează The Guardian.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel