Muzeul Luvru evacuat și închis din cauza unui mesaj criptic

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Luvru, Paris
Luvru, Paris

Muzeul Luvru din Paris, cel mai mare muzeu din lume, s-a închis în mod excepţional sâmbătă la prânz ''din motive de securitate'', în contextul în care Franţa a ridicat nivelul de alertă la ''urgenţă de atentat'' în urma atacului islamist comis vineri la Arras (nordul Franţei), transmite AFP.

Muzeul Luvru a primit un mesaj scris care evoca un risc pentru muzeu şi pentru vizitatori, a precizat o purtătoare de cuvânt a instituţiei pariziene, după ce anunţul privind închiderea acesteia a fost postat pe platforma X (fosta Twitter).

Am ales, în contextul naţional actual de trecere la alertă de 'urgenţă de atentat', să evacuăm şi să închidem muzeul pentru restul zilei, pentru a oferi timp pentru a se proceda la verificări indispensabile, a adăugat reprezentanta muzeului.

Administraţia muzeului Luvru a precizat că persoanelor care şi-au cumpărat bilete pentru sâmbătă (14 octombrie) le va fi rambursat preţul achitat.

Franţa a decis vineri seară să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la urgenţă de atentat, cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, care permite mobilizarea excepţională a mijloacelor, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat de u n tânăr radicalizat în faţa unui liceu din oraşul Arras.

Acest act a fost calificat drept terorism islamist de preşedintele francez Emmanuel Macron. Palatul Elysée a anunţat sâmbătă desfăşurarea a 7.000 de soldaţi pe teritoriul francez. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel