Muzeul Frida Kahlo neagă împrumutul de haine și bijuterii către Madonna

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Madonna reia planurile unui film biografic după ce a încheiat turneul Celebration/Instagram
Madonna reia planurile unui film biografic după ce a încheiat turneul Celebration/Instagram

Muzeul Frida Kahlo din Ciudad de Mexico a negat luni că ar fi împrumutat haine şi bijuterii care i-au aparţinut celebrei pictoriţe şi din colecţia sa vedetei pop americane Madonna în timpul recentei sale vizite în capitala mexicană, informează AFP.

"Casa Azul", unde Kahlo a trăit timp de 36 de ani şi care expune o parte din moştenirea sa, a precizat că, din motive de program, cântăreaţa americană nu a putut vizita muzeul situat în cartierul boem Coyoacán, aşa cum au făcut-o familia şi prietenii ei.

"Dorim să precizăm că hainele, fotografiile şi obiectele pe care Madonna le-a postat pe conturile sale de pe reţele de socializare nu aparţin Casei Azul şi nici nu fac parte din colecţia sa", a precizat muzeul într-un comunicat.

Colecţia de haine şi bijuterii a Fridei Kahlo, celebra pictoriţă mexicană de avangardă (1907-1954), o sursă de inspiraţie pentru feministe şi o figură fascinantă a lumii artei, "face obiectul unor măsuri stricte de conservare şi este expusă în muzeu, nefiind împrumutată pentru uz personal", se precizează în comunicat.

Cu toate acestea, Madonna a făcut o vizită rudelor Fridei Kahlo, care a fost partenera pictorului Diego Rivera, la o casă din cartierul Pedregal, a relatat pe 20 aprilie ziarul Reforma, invitat la întâlnire.

Vedeta în vârstă de 65 de ani, care a susţinut mai multe concerte în Mexic la sfârşitul lunii aprilie în cadrul turneului său Celebration Tour, a postat pe reţelele de socializare fotografii în care poartă o rochie brodată cu flori şi un şal despre care Reforma susţine că i-a aparţinut pictoriţei, Madonna deţinând trei lucrări ale acesteia.

"O amintire frumoasă, vizitarea casei familiale a muzei mele eterne Frida Kahlo din Ciudad de Mexico. A fost magic pentru mine să-i probez hainele şi bijuteriile, să-i citesc jurnalele şi scrisorile şi să mă uit la fotografii pe care nu le mai văzusem niciodată", se arată în postarea care însoţeşte imaginile pe Instagram.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel