Musk prezice un viitor dominat de roboți. Tesla pregătește o armată de umanoizi

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: captură X @Tesla_Optimus
Sursa: captură X @Tesla_Optimus

Elon Musk crede că piața pentru "roboții săi umanoizi" nu are limite, iar miliardarul de la Tesla sugerează că firma sa ar putea produce în curând un miliard dintre aceștia.

Musk a postat recent pe platforma X detalii despre proiectul său de roboți Optimus. Un utilizator a sugerat că producția roboților Tesla Optimus se va înzeci anual până în 2030, când vor fi disponibili un miliard de "cyborgi" Tesla. Musk a spus că producția nu va fi "atât de rapidă", dar a adăugat că estimarea "nu e departe de adevăr".

Un alt tweet a sugerat că piața pentru roboții umanoizi va ajunge la 1.000 de trilioane de dolari. Musk susține că valoarea ar putea fi mult mai mare: "Nu există o limită reală, pentru că o economie e productivitatea pe cap de locuitor multiplicată cu numărul de locuitori. Roboții umanoizi inteligenți măresc numărul de locuitori valoroși".

De asemenea, Musk a distribuit o fotografie cu robotul Optimus fără carcasa elegantă, oferind fanilor roboticii o privire în stadiul incipient al proiectului.

Contul oficial Tesla Optimus postează videoclipuri cu teste care arată robotul în acțiune.

Un videoclip recent îl arată plimbându-se printr-o fabrică, iar altul, încărcat la începutul lunii, prezenta antrenarea rețelelor neuronale ale robotului.

Roboții umanoizi ai lui Musk au fost ironizați pe rețelele sociale, dar Musk are încredere în proiectul său. "Optimus este proiectat să fie un robot foarte capabil, dar produs în volume mari, probabil milioane de unități, și se așteaptă să coste mult mai puțin decât o mașină", a afirmat el anterior. "Aș zice probabil sub 20.000 de dolari, acesta e pariul meu", a mai spus el.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel