Musicalul ''Mamma Mia!'' aniversează 25 de ani de reprezentaţii pe West End, Londra

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Musicalul ''Mamma Mia!'' aniversează 25 de ani de reprezentaţii pe West End, Londra
Musicalul ''Mamma Mia!'' aniversează 25 de ani de reprezentaţii pe West End, Londra

 Musicalul ''Mamma Mia!'', inspirat din melodii ale trupei suedeze ABBA, aniversează 25 de ani de reprezentaţii pe West End, Londra, relatează Reuters.

Când eşti producătoare, speri că totul va fi bine. Aşa că, faptul de a fi aici (după) 25 de ani, este o mare realizare, a spus producătoarea Judy Craymer, cu câteva zile înainte de importanta aniversare.

Povestea unei mame, a fiicei ei şi a celor trei posibili taţi a fost jucată în peste 450 de oraşe de pe întreg globul şi a fost transpusă pe marele ecran în două ecranizări de succes.

Cântecele ABBA sunt cireaşa de pe tort, însă realizarea noastră este că am plasat melodiile ABBA în context, a spus Craymer referindu-se la spectacolul pe un scenariu semnat de Catherine Johnson şi regizat de Phyllida Lloyd.

Noi reprezentăm oameni reali. Nu e un basm. E foarte realist, a spus Mazz Murray, actriţa care o interpretează pe Donna în producţia montată la Novello Theatre, Londra. În sală, se aud atât suspine, cât şi râsete, a adăugat ea.

Cred că 'Mamma Mia!' a schimbat cu adevărat o dinamică. Cred că şi-a câştigat locul în istoria culturală a teatrului muzical, a spus Craymer, remarcând totodată că spectacolul a oferit ceva diferit şi mai accesibil faţă de alte musicaluri de succes ale vremii cum ar fi Les Miserables, a lui Cameron Mackintosh, sau Phantom of the Opera, a lui Andrew Lloyd Webber.

Rememorând momentul obţinerii drepturile pentru coloana sonoră, Craymer a spus că, atunci când a început să le sugereze vedetelor ABBA Benny Andersson şi Björn Ulvaeus, în anii 1980, că un musical poate fi realizat din cântecele lor, aceştia probabil trecuseră mai departe şi se ocupau de alte lucruri.

Cred că ei se gândeau că a cam trecut vremea ABBA... Abia mai târziu, în anii 1990, lucrurile au început să prindă contur, iar noi am progresat.

Îmi place foarte mult că în aceşti 25 de ani am reuşit să aducem spectacolul unor generaţii noi, am adus teatrul unor noi generaţii, dar şi ABBA unor noi generaţii.

Întâmplător, în timp ce Mamma Mia! celebrează 25 de ani pe 6 aprilie, ABBA marchează 50 de ani de la lansarea Waterloo, în 1974, melodie care le-a adus succesul mondial. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel