Murăturile. CINCI motive pentru a le consuma. Află de ce femeile GRAVIDE poftesc la murături

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Crocante și delicioase, s-a dovedit că murăturile sunt și bune pentru sănătate.

Chiar dacă iarna a trecut, temperaturile de afară încă ne fac să credem că suntem în sezonul rece, așa că murăturile mai rămân pentru o vreme în alimentația noastră.

Datorită procesului de fermentație, se obține un produs unic care nu este doar gustos, ci și sănătos.

Iată câteva beneficii al consumului de murături:

1. Vitamine și minerale

În sezonul rece sunt mult mai puține legume proaspete, iar cele vândute în magazine sunt foarte scumpe.

Murăturile, fie că vorbim de castraveți, gogonele, varză murată, păstrează aceleași vitamine ca și legumele proaspete. Sunt bogate în vitaminele B, A, și C. Spre exemplu, castraveții murați mai conțin iod, magneziu, cupru, fier, sodiu, dar și alte 16 oligoelemente.

Murăturile conțin multă sare, așa că trebuie consumate în cantități moderate. Totuși, sodiul joacă un rol important în funcționarea țesutului muscular și nervos.

2. Digestie îmbunătățită

Principalul produs de fermentație al murăturilor este acidul lactic, care se formează în mod natural.Acidul lactic are un efect benefic asupra microflorei intestinale sănătoase. Murăturile sunt bogate în fibre, îmbunătățesc funcționarea stomacului, producția de suc gastric și cresc pofta de mâncare.

Totuși, vă rugăm să rețineți că trebuie să limitați utilizarea murăturilor dacă aveți tulburări gastro-intestinale.

3. Controlul greutății

Părerile nutriționiștilor cu privire la beneficiile murăturilor în timpul slăbirii sunt împărțite. Unii consideră acest produs prea sărat pentru o nutriție adecvată, dar studiile au arătat că datorită acidului lactic, castraveții normalizează metabolismul în organism, scad colesterolul și reduc grăsimea din sânge.

Acestea sunt un produs dietetic care încă trebuie consumat cu moderație. Acest lucru se datorează faptului că utilizarea excesivă a murăturilor poate duce la retenția de lichide în organism. Murăturile sunt contraindicate și în obezitatea mai mare de gradul 2.

4. Efect laxativ ușor

Datorită conținutului mare de fibre și acid lactic, murăturile au un efect laxativ ușor. Incluzând murăturile în alimentația ta, aduci o mare contribuție la buna funcționare a tractului digestiv. 

Sodiul, care se găsește în castraveți, reglează absorbția apei de către organism. În lipsa apei, apare deshidratarea, care este însoțită de insomnie, ochi uscați și dureri de cap. Toate aceste simptome sunt ameliorate de murăturile, care completează aportul de sodiu din organism.

Sodiul este, de asemenea, implicat în formarea lichidului amniotic în timpul sarcinii. De aceea femeile însărcinate poftesc atât de mult la murături.

5. Scăderea febrei

În medicina populară, murăturile sunt folosite pentru a reduce febra. Scăderea temperaturii ridicate se produce datorită faptului că organismul începe să absoarbă mai bine apa.

Nu uitați că murăturile, în ciuda tuturor beneficiilor, ar trebui să fie incluse în dietă cu înțelepciune. În cazul în care suferiți de boli precum hipertensiunea arterială, pielonefrita, ateroscleroza este mai bine să nu includeți murăturile în meniu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel