Muncitorii argentinieni au organizat „înmormântarea salariului”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: captură video, El Espectador / youtube
Foto: captură video, El Espectador / youtube

„Cecul de salariu a murit”, secria pe un banner, adus la simbolica procesiune care a străbătut străzile principale ale capitalei Argentinei.

Din cauza inflației mari din Argentina, care a distrus puterea de cumpărare a populației, locuitorii din Buenos Aires au organizat o demonstrație „înmormântarea propriului salariu”, relatează Reuters

„Astăzi organizăm o înmormântare simbolică pentru salarii, despre care trebuie să spunem că exprimă situația pe care o trăiesc toți lucrătorii din Argentina”, a spus Maximiliano Maita, unul dintre liderii de sindicat

"Situația muncitorilor este teribilă. Până la jumătatea lunii nu vom mai avea salarii, nu este suficient", a spus și Melisa Gargarella, organizatoarea protestului.

Inflația din țară este de așteptat să atingă 90% în acest an, paralizând puterea de cumpărare a lucrătorilor, în ciuda eforturilor guvernamentale de ani de zile de a reduce creșterea prețurilor.

Potrivit institutului național de statistică INDEC, salariul minim lunar oficial în țară este de 45.540 pesos argentinieni (334 USD), în timp ce un coș alimentar de bază pentru o familie de doi adulți și doi copii costă de două ori mai mult, la 111.298 pesos (817 USD). dolari). 

Ani de eforturi politice pentru a reduce inflația nu au făcut nimic pentru a reduce creșterea prețurilor, iar în iulie țara a înregistrat cea mai mare rată a inflației din ultimii 20 de ani.

Cea mai recentă încercare de a salva economia Argentinei este numirea unui nou ministru, Sergio Massa, căruia i-au fost acordate puteri extinse pentru a încerca să reducă inflația. Argentinienii l-au supranumit „Super ministru”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel