"Mr Deep Sea" a ieșit la suprafață după 93 de zile petrecute pe fundul Atlanticului

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
"Mr Deep Sea" a ieșit la suprafață după 93 de zile petrecute pe fundul Atlanticului
"Mr Deep Sea" a ieșit la suprafață după 93 de zile petrecute pe fundul Atlanticului

Ofițerul de marină în retragere Joseph Dituri, supranumit Mr Deep Sea, a petrecut 93 de zile în capsula de 100 de metri pătrați, depășind precedentul record mondial de viață subacvatică, eclipsând precedentul deținător al recordului de 73 de zile.

Dar nu a făcut-o pentru o poveste bună de povestit la bar, ci mai degrabă ca parte a unui grup de studiu pentru a cerceta efectele unui mediu presurizat asupra corpului uman.

După ce a revenit pe uscat, Dituri a fost evaluat de medici care i-au măsurat semnele vitale și telomerii - secvența de ADN care se atașează la capătul cromozomilor, relatează Mirror.

Telomerii se micșorează de obicei pe măsură ce îmbătrânim, dar cei ai lui Dituri sunt acum cu 20% mai lungi decât atunci când s-a scufundat în martie.

El a adăugat că are, de asemenea, de 10 ori mai multe celule stem decât la începutul cercetării.

Alte efecte benefice ale hibernării la mare adâncime au fost faptul că acum are un somn REM profund de 60 până la 66% pe timp de noapte, o scădere de 72 de puncte a colesterolului și că markerii săi inflamatori au fost înjumătățițiți.

Schimbările masive ale sănătății sale fizice sunt atribuite presiunii, despre care se știe că are o serie de efecte pozitive.

O formă similară de tratament este camera hiperbară, care îmbunătățește sănătatea creierului, ceea ce duce la o mai bună cogniție.

Cercetările lui Dituri i-au permis să vadă cum reacționează corpul uman la medii presurizate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Capsula sa a fost similară cu cea pe care o vor experimenta astronauții în timpul călătoriei spre Marte.

În timpul escapadei, el a făcut exerciții timp de o oră, cinci zile pe săptămână, dar a putut folosi doar benzi de exerciții. El și-a păstrat și acum, săptămâni mai târziu, masa pe care a dezvoltat-o acolo jos.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel