Motivul pentru care ar trebui să cureți dușul după fiecare utilizare

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
dus - FOTO: Freepik
dus - FOTO: Freepik

Motivul pentru care ar trebui să cureți dușul după fiecare utilizare. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.

Indiferent dacă aveți un duș independent, un duș combinat cu cadă, un duș de tip walk-in sau orice altceva între acestea, este probabil una dintre cele mai dificile și neplăcute zone din casă, de curățat. Între munca fizică necesară pentru a-l freca de sus până jos, produsele chimice grele necesare pentru a-l face strălucitor de curat sau cât de repede se murdărește între două utilizări, este sarcina preferată a puțini oameni.

Cu toate acestea, este, de asemenea, una dintre cele mai importante zone de curățat. Spuma de săpun se acumulează incredibil de repede, la fel ca și mucegaiul și mucegaiul. Nu durează mult până când dușul tău trece de la impecabil și curat ca lacrima la un aspect oarecum murdar, dar există modalități de a prelungi inevitabilul proces de curățare - în primul rând prin ștergerea lui după fiecare duș.

Melissa Maker, de la Clean My Space, explică faptul că ștergerea cu o lavetă sau cu o cârpă a dușului după fiecare utilizare poate reduce acumularea de spumă de săpun și poate preveni condițiile ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.

Acest lucru poate părea inutil, dar un lucru la fel de simplu ca și îndepărtarea excesului de apă din duș, inclusiv de pe pereți, ușă și podea, poate reduce drastic șansele de apariție a mucegaiului, ceea ce reprezintă o problemă mult mai mare de rezolvat decât obișnuința de cinci minute de a vă usca dușul.

Dacă baia dvs. tinde să aibă un miros de mucegai după duș, poate reduce, de asemenea, acest lucru prin eliminarea excesului de umiditate.

Simplifică lucrurile păstrând o lavetă uscată în apropierea dușului și, înainte de a ieși, dă un șters super rapid în interiorul dușului. Există raclete din microfibră pentru căzile de duș și pereții interiori, precum și raclete de sticlă pentru ușile de sticlă. O altă opțiune este să folosiți prosopul de corp sau o cârpă din microfibră pentru a șterge, dar, în funcție de mărimea dușului, este posibil să treceți prin câteva prosoape.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel