Motivele pentru care oamenii iubesc caramelul. Mihaela Bilic: Caramelul produce o stare de bine

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Mihaela Bilic a dezvăluit un studiu, care menționează motivele pentru care oamenii îndrăgesc atât de mult caramelul.

Aproape toată lumea iubește dulciurile. Dacă ciocolata era vedeta la acest capitol, se pare că mai este cineva care vine repede din urmă și, anume, caramelul. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat, pe larg, de ce este normal să iubim caramelul.

Cercetătorii au decis: e normal să iubim caramelul! Potrivit volumului Ruby Encyclopedia a lui Barry Callebaut, care prezintă combinații nelimitate de arome, texturi și culori, consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși și vor senzații alimentare interesante și variate.

"Caramelul pare că satisface aceste nevoi, este un ingredient/o aromă folosită în 8% dintre noile produse de cofetărie, în 10% din cele pentru nutriția sportivă și în 9% din noile rețete de deserturi și înghețată. Noul raport dezvăluie că 71% dintre consumatorii din Europa de Vest doresc să încerce dulciuri noi și interesante, iar 46% dintre consumatorii Millennials sunt de acord că produsele de cofetărie sau bomboanele de ciocolată care au mai multe culori și sunt atractive vizual, au și calitate premium. De ce caramel? Pentru că înseamnă răsfăț și satisface pofta de dulce a tuturor.", a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

"Există o gamă largă de ingrediente care se potrivesc bine cu caramelul"

Caramelul nu doar că reprezintă un desert delicios, pe care îl putem servi în diferite combinații, dar oferă și un sentiment de familiaritate, liniște, spune Mihaela Bilic.

"În plus aduce multi-senzorialitate, de la texturi moi, lipicioase și crocante, la diferite nuanțe de auriu, caramelul are multe de oferit. 70% dintre Millennials la nivel mondial iubesc produsele care amestecă arome precum dulcele cu săratul, deci caramel! De la praline umplute cu cremă, până la rețete de biscuiți și chiar băuturi, caramelul își găsește întotdeauna locul, scriu autorii raportului. De asemenea consumatorilor le place să-l folosească în propriile creații, prepararea de alimente și băuturi acasă fiind o tendință în creștere.

Există o gamă largă de ingrediente care se potrivesc bine cu caramelul, inclusiv nuci, ciocolată și cacao. Caramelul produce o stare de bine, este o aromă care leagă mai multe generații, un fel de confort prin nostalgie. Este perfect pentru familia/prietenii care se adună la momente deosebite. Este căutat și de cei care vor să se relaxeze. În vremuri de incertitudine consumatorii doresc să fie liniștiți și, prin urmare, caută gusturi cu care sunt familiarizați. Caramelul este o aromă testată în timp, care aduce un sentiment de siguranță. Această aromă există de ani de zile și așa va rămâne, sunt de acord experții. ", a continuat aceasta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel