Moştenitorii basistului şi toboraşului din trupa lui Jimi Hendrix pot să dea în judecată grupul Sony

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Moştenitorii basistului şi toboraşului din trupa lui Jimi Hendrix pot să dea în judecată grupul Sony
Moştenitorii basistului şi toboraşului din trupa lui Jimi Hendrix pot să dea în judecată grupul Sony

Moştenitorii basistului şi toboşarului din trupa lui Jimi Hendrix vor putea să dea în judecată Sony Music Entertainment pentru a obţine o parte din drepturile asupra a trei albume clasice din anii 1960, a decis luni Înalta Curte din Londra, informează Reuters.

Noel Redding şi Mitch Mitchell s-au alăturat grupului The Jimi Hendrix Experience în 1996 şi au cântat pe cele trei albume de studio ale formaţiei - "Are You Experienced", "Axis: Bold As Love" şi "Electric Ladyland" -, lansate în 1967 şi 1968.

Aceste discuri includ cântecele "Hey Joe", "Purple Haze", "Foxy Lady", "The Wind Cries Mary" şi alte hituri care au contribuit la popularitatea rockului psihedelic şi care au făcut din Jimi Hendrix o legendă a muzicii rock înainte de moartea sa din 1970 la vârsta de 27 de ani.

Noel Redding şi Mitch Mitchell au murit în 2003, respectiv în 2008, iar moştenitorii lor au cedat orice drepturi legale pe care ar fi putut să le aibă asupra acelor albume în beneficiul a două companii.

Companiile Noel Redding Estate Ltd. şi Mitch Mitchell Estate Ltd. au dat în judecată grupul Sony în 2022 şi încearcă să obţină o decizie în instanţă conform căreia ele deţin o parte din drepturile de autor asupra înregistrărilor sonore ale celor trei albume lansate de trupa The Jimi Hendrix Experience.

Sony a cerut respingerea procesului, în parte deoarece Noel Redding şi Mitch Mitchell semnaseră amândoi nişte documente la începutul anilor 1970 prin care se angajau să nu îi dea în judecată pe moştenitorii legendarului rocker american născut în Seattle şi nici pe casele de discuri care distribuiau cele trei albume.

Noel Redding a primit 100.000 de dolari în 1973, iar Mitch Mitchell a primit 247.500 de dolari în anul următor după ce au renunţat la procesele lor intentate la New York, despre care avocaţii grupului Sony au spus că oferă o apărare completă pentru noul proces din Londra.

Însă judecătorul Michael Green a decis luni că această speţă ar trebui să fie judecată într-un proces complet, care va avea loc cel mai probabil în 2025.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel