Moștenirea lui Perez. Cel mai modern stadion din lume va domina centrul Madridului

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa foto: Real Madrid
Sursa foto: Real Madrid

Oficialii madrileni anticipează că noul stadion va fi o adevărată fabrică de bani.

Santiago Bernabeu a fost președinte pentru Los Blancos din 1943 până în 1978. Timp de 35 de ani a creat modernul Real Madrid, un club care sub conducerea sa a devenit noțiunea de cel mai bun club din lume. 

Florentino Perez este deja a doua sa ”descălecare” la Real. În vârstă de 75 de ani, Perez a fost prima dată șef pe Bernabeu în perioada 2000-2006, iar apoi s-a întors pentru a doua oară în 2009 și încă stă la Real.

Perez a devenit celebru deja la primul mandat, când a salvat Realul de la faliment.

Acum este rândul stadionului Santiago Bernabeu. Care a fost construit pentru prima dată în 1947 și a fost numit Stadio Chamartin.

Particularitatea acestui stadion, în raport cu alte cluburi și stadioane mari celebre, este că se află situat la 700 de metri deasupra nivelului mării.

După prima reconstrucție, în 1954, când capacitatea a fost crescută la 125.000 de persoane (doar Wembley avea mai multe), responsabilii au decis să dea stadionului numele de Santiago Bernabeu. Astfel, din 4 ianuarie 1955, Președintele Bernabeu a venit pe Stadionul Bernabeu și a lucrat continuu la modernizarea acestuia.

Totuși, conform noilor criterii, UEFA și Bernabeu au fost nevoite să se schimbe, așa că din 1998, capacitatea a fost redusă la 74.328 de locuri.

Din 2007, după ce s-a stabilit controlul central pentru absolut fiecare loc din stadion, UEFA a acordat Bernabeu-ului maximum 5 stele.

Datorită importanței stadionului, o facilitate care oferă cluburilor cu venituri uriașe astăzi, Perez a comandat proiectul futurist Santiago Bernabeu.

Pregătirile au durat mult, dar în cele din urmă în 2019 a început reconstrucția stadionului, care potrivit lui Perez, ar trebui să crească de la 30 de zile obișnuite de utilizare pe an (când au loc meciuri de fotbal) la 300 de zile de funcționare și să ridice veniturile clubului din evenimentele de pe stadion. cu până la 35%.

Bernabeu va deveni primul stadion al cărui gazon hibrid de fotbal va fi tratat special din punct de vedere al luminii, „hrănirii” și întreținerii.

De asemenea, Bernabeu va putea găzdui meciuri de baschet și handbal, tenis sau de hochei pe gheață. Tot acolo se vor organiza concerte, târguri și congrese.

Proiectul era estimat să coste 525 de milioane de euro. Totuși, în noiembrie 2021, Perez a cerut permisiunea acţionarilor să împrumute încă 225 de milioane de euro din cauza schimbărilor de pe piaţa materiilor prime. Din cauza războiului, prețul materialelor a crescut și acum se vorbește deja de 800 de milioane de euro costuri,iar costurile sunt estimate să crească dacă se mai întârzie construcția.

Noul Bernabeu va fi cu încă 12 metri mai înalt și va primi 90.000 de spectatori. Toate locurile vor fi individuale, cu o pantă de 87%, ceea ce permite o vedere optimă din orice zonă a tribunelor. A fost construit un acoperiș, care va transforma Stadionul Real într-o sală în 15 minute.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel