Moş Crăciun fără voie, banca Santander a distribuit din greşeală 130 de milioane de lire

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels

Filiala britanică a băncii Santander a distribuit din greşeală în ziua de Crăciun 130 de milioane de lire sterline (peste 150 de milioane de euro), bani pe care intenţionează să-i recupereze, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Pe 25 decembrie, din cauza unei "probleme tehnice", 75.000 de plăţi electronice efectuate de circa 2.000 de clienţi ai băncii au fost dublate în conturile beneficiarilor, a anunţat banca joi într-un comunicat transmis AFP, confirmând o informaţie relatată iniţial de ziarul The Times.

Tranzacţiile efectuate la dublu au fost direct debitate din conturile băncii şi niciun client "nu a plătit din propriul buzunar, în niciun moment", a dat asigurări Santander, dând asigurări că lucrează "cu numeroase bănci din Regatul Unit pentru a recupera" sumele în cauză.

Beneficiarii viramentelor erau în special angajaţi sau furnizori din anumite companii cliente ale Santander care şi-au primit în consecinţă salariile sau plăţile de două ori.

Viramentele s-au făcut în conturi



Viramentele s-au făcut în conturi din mai multe bănci britanice, ceea ce complică recuperarea fondurilor, potrivit The Times. Ziarul scrie că una dintre aceste instituţii a declarat că este reticentă în a recupera banii dacă asta înseamnă expunerea titularului contului.

Santander a precizat că a "identificat rapid şi corectat" o problemă de planificare la originea plăţilor eronate, adăugând că a deschis pe lângă băncile beneficiare "o procedură de remediere a unei erori bancare".

Filiala britanică a băncii spaniole Santander are 14 milioane de clienţi şi a realizat un beneficiu net de peste un miliard de lire sterline în primele nouă luni ale lui 2021, notează AFP. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel