Mormântul unei femei-vampir din secolul XVII i-a uimit pe arheologi. De ce avea în mormânt o coasă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Research Gate (Mirosław Blicharski / Alksander Poznań)
Sursă foto: Research Gate (Mirosław Blicharski / Alksander Poznań)

Arheologii au descoperit mormântul unei femei vampir în Polonia.

O descoperire care îngheață sângele în vene a fost scoasă la iveală în sudul Poloniei: arheologii au găsit rămășițele unei „femei vampir”. În timpul lucrărilor de săpături la un cimitir din secolul al XVII-lea din satul Pień, cercetătorii au descoperit un schelet cu o seceră pe gât, care ar trebui să o împiedice să învie din morți. Descoperirea aruncă o lumină asupra unei perioade din istoria europeană în care unii oameni au fost afectați de „isteria vampirilor”.

Liderul echipei, profesorul Dariusz Poliński, de la Universitatea Nicholas Copernicus, a declarat unui corespondent de la Daily Mail, citat de heritagetribune.eu, că forma de înmormântare este neobișnuită: „Modalitățile de protecție împotriva întoarcerii morților includ tăierea capului sau picioarelor, punerea defunctului cu fața în jos, arderea și zdrobirea cu o piatră. Secera nu a fost pusă de-a lungul trupului, ci așezată pe gât în ​​așa fel încât, dacă defunctul ar fi încercat să se ridice, cel mai probabil, capul ar fi fost tăiat sau rănit.” Acesta a adăugat că degetul mare prins cu lacăt de la piciorul stâng al scheletului simbolizează probabil „închiderea unei etape și imposibilitatea de a se întoarce”.

Prusia și Serbia au dat startul febrei vampirilor

Între secolele al XVI-lea și al XVIII-lea, oamenii din Europa s-au temut că morții vor ieși din mormânt ca niște monștri însetați de sânge. Această „isterie-vampir” a dus chiar la execuții. Oamenii care au murit în moduri premature - cum ar fi prin sinucidere - au fost adesea suspectați de vampirism, iar trupurile lor au fost mutilate pentru a-i împiedica să învie din morți.

Panica a început cu o izbucnire a presupuselor atacuri ale vampirilor în Prusia de Est în 1721 și în monarhia habsburgică din 1725 până în 1734, care s-au răspândit în alte localități. Două cazuri celebre de vampiri, care au fost primele înregistrate oficial, au implicat doi bărbați din Serbia. După moartea lor, multe persoane din zonă au murit din cauza pierderii de sânge, inclusiv fiul unuia dintre cei decedați. Citește continuarea pe DC News

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel