Momente controversate din istoria muzicii petrecute în luna iunie

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

De-a lungul anilor, luna iunie a fost martora unor evenimente majore în lumea muzicii. De la lansarea albumului „Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band” de către The Beatles în Statele Unite, la primul concert pe Coasta de Est al trupei Grateful Dead și lansarea piesei „Space Oddity” de David Bowie, multe momente istorice au avut loc în această lună. Cu toate acestea, au existat și evenimente mai controversate.

Să aruncăm o privire asupra a trei dintre ele, conform americansongwriter.

1. Celebra Bed-in a lui John Lennon și Yoko Ono (1 iunie 1969)

Bed-in-ul pentru pace al lui John Lennon și Yoko Ono a durat câteva zile în mai și iunie 1969. Cu toate acestea, ziua de 1 iunie a fost deosebit de notabilă. Cuplul a zburat la Hotelul Queen Elizabeth din Montreal și a organizat bed-in-ul în mai multe camere diferite de-a lungul câtorva zile, dar pe 1 iunie au decis să facă ceva diferit. L-au invitat pe André Perry de la Le Studio să înregistreze interpretarea lor a piesei „Give Peace A Chance”.

Reacțiile presei la eveniment au fost foarte diverse. În timp ce fanii au aplaudat cuplul pentru interpretarea și bed-in-ul lor, mulți au considerat că abordarea lor a fost lipsită de sensibilitate, un gest pe care doar cei bogați și privilegiați ar încerca să-l facă pentru a atrage atenția.

2. Interzicerea concertelor rock după spectacolul Jethro Tull la Red Rocks (10 iunie 1971)

Pe 10 iunie 1971, trupa britanică de rock progresiv Jethro Tull a susținut un concert la Amfiteatrul Red Rocks pentru o mulțime imensă de 10.000 de fani. Aproximativ 2.000 de fani care nu au putut obține bilete pentru spectacolul sold-out au încercat să intre ilegal în locul concertului. Incidentul a escaladat, iar poliția a intervenit pentru a dispersa gaz lacrimogen și a subția mulțimea. A provocat mult haos și este considerat unul dintre cele mai grave revolte din istoria rock-ului. De fapt, locul a interzis concertele rock timp de cinci ani după acest incident, lucru pe care mulți l-au considerat nedrept.

3. Legendarul Fillmore East se închide în New York City (27 iunie 1971)

Fillmore East a fost un loc de concert absolut legendar în Manhattan. Locul a văzut unele dintre cele mai mari nume din muzica rock performând pe scena sa, de la Grateful Dead la The Allman Brothers Band, Joe Cocker și Miles Davis.

Din păcate, concertele în stadioane și arene au devenit din ce în ce mai populare, iar locațiile mai mici, precum Fillmore East, au început să fie marginalizate. Închiderea locației în iunie 1971 a fost unul dintre cele mai controversate momente din istoria muzicii și a marcat sfârșitul unei ere majore în muzica rock.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel