Misterul furtului pantofilor roșii purtați de Judy Garland în "Vrăjitorul din Oz" a fost elucidat după 20 de ani

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Vrăjitorul din Oz
Vrăjitorul din Oz

Un bărbat a fost pus sub acuzare de un mare juriu pentru că a furat o pereche  pantofii roșii purtați de Judy Garland în pelicula "Vrăjitorul din Oz", spun procurorii federali din Dakota de Nord. Pantofii au fost furați în 2005 și au fost recuperați într-o operațiune a FBI din 2018, dar nu au fost făcute arestări la acel moment.

Terry Martin a fost pus sub acuzare marți fiind suspectat de furt al unei opere de artă importante, au anunțat procurorii miercuri. Actul de acuzare nu a furnizat informații suplimentare despre suspect.

Minneapolis Star-Tribune a relatat că Martin are 76 de ani și locuiește la 12 mile sud de Muzeul Judy Garland din Grand Rapids, Minnesota. Când a fost contactat de ziar, el a declarat că nu vrea sp vorbească cu presa.

Janie Heitz, directorul executiv al muzeului, a declarat pentru The Associated Press că a fost surprinsă că suspectul locuiește în apropiere, dar a spus că nimeni care lucrează la muzeu nu îl cunoaște.

Garland a purtat mai multe perechi de pantofi roșii în timpul producției muzicalului din 1939, dar au mai rămas doar patru perechi autentice. Când au fost furați, pantofii erau asigurați pentru un milion de dolari, dar valoarea de piață actuală este de aproximativ 3,5 milioane de dolari, au declarat procurorii federali într-un comunicat de presă.

Celebrii pantofi erau împrumutați la Muzeul Judy Garland din orașul natal al regretatei actrițe, când cineva a intrat pe fereastră și a spart vitrina, au declarat procurorii când încălțările au fost recuperate.

Heitz a declarat că ea și personalul muzeului au rămas uimiți că cineva a fost acuzat la aproape două decenii după s-a produs furtul.

De-a lungul anilor, au fost oferite recompense generoase în speranța că celebrii pantofi vor apărea. Forțele de ordine au oferit 250.000 de dolari la începutul, iar un donator anonim din Arizona a oferit un milion de dolari în 2015.

Drumul spre recuperarea obiectelor a început atunci când un bărbat i-a spus asigurătorului pantofilor, în 2017, că ar putea ajuta la recuperarea lor. După o investigație de aproape un an, FBI a pus mâna pe pantofi în Minneapolis în iulie 2018. La momentul respectiv, biroul a declarat că nimeni nu a fost arestat sau inculpat în acest caz.

Miercuri, a fost emisă o citație pentru Terry Martin. O primă înfățișare în instanță a fost stabilită pentru data de 1 iunie și va fi prin intermediul unei înregistrări video. 

Pantofii sunt asociați cu una dintre replicile celebre din "Vrăjitorul din Oz", când personajul lui Garland, Dorothy, pocnește din tocuri și spune fraza: "Nu există un loc mai bun ca acasă". Ei sunt realizați din aproximativ zece feluri de materiale diferite, inclusiv pastă de lemn, fir de mătase, gelatină, plastic și sticlă. Cea mai mare parte a culorii rubinii provine din paiete, fundele pantofilor conțin mărgele de sticlă roșie.

Celelalte trei perechi pe care Garland le-a purtat în timpul filmărilor au fost deținute de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de Smithsonian și de un colecționar privat.

Când au fost furați, pantofii fuseseră împrumutați de Michael Shaw, colecționar de suveniruri de la Hollywood, care a primit o plată de asigurare la șapte ani după furt, potrivit directorului muzeului.

Heitz a declarat că personalul muzeului speră ca pantofii să se întoarcă în orașul natal al lui Garland după ce se va încheia procesul.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel