Misiunea de nemurire: Miliardarul rus promite să transforme visul în realitate până în 2045

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Misiunea de nemurire: Miliardarul rus promite să transforme visul în realitate până în 2045/ Freepik
Misiunea de nemurire: Miliardarul rus promite să transforme visul în realitate până în 2045/ Freepik

Fascinația nemuririi a însoțit omenirea de-a lungul timpului. Deseori, dorința de a învinge moartea a fost reflectată în mitologie, folclorul mai multor popoare și chiar în cercetările științifice. Oamenii au căutat nemurirea în legende precum Fântâna Tinereții sau au explorat alchimia, în timp ce mulți s-au bazat pe religie și spiritualitate pentru a găsi promisiunea unei vieți eterne.

În secolul al XXI-lea, progresele tehnologice și inteligența artificială au deschis noi perspective în căutarea nemuririi. Cercetarea științifică se concentrează pe tehnologii avansate, cu speranța de a învinge moartea. Totodată, există eforturi susținute pentru transferul conștiinței umane într-un mediu digital, cum ar fi calculatoarele sau alte dispozitive de stocare.

Astfel, în era modernă, știința se bazează pe tehnologie și abordări inovatoare pentru a atinge scopul de a înșela moartea, deschizând noi perspective fascinante în căutarea nemuririi umane.

Cercetările în domeniul nemuririi sunt în plină desfășurare, cu toate că nu s-a găsit încă un răspuns definitiv la această problemă. Cu toate acestea, un miliardar rus insistă că nemurirea este inevitabilă și a fondat o organizație pe care o finanțează generos pentru a transforma acest vis în realitate.

Numele miliardarului rus pasionat de nemurire este Dmitry Itskoy, iar organizația sa se numește Inițiativa 2045. Scopul lui Itskoy este de a demonstra, până în 2045, ceea ce nimeni altcineva nu a reușit să demonstreze până acum, începând cu perioada Egiptului Antic. Pentru a-și atinge obiectivul, Dmitry a recrutat câțiva oameni de știință de top, specializați în robotică, inteligență artificială, nanotehnologie și inginerie a organelor artificiale.

Echipa Inițiativei 2045 își propune să demonstreze că conștiința umană poate și se va putea contopi, la un moment dat, cu mașinăriile, odată ce infrastructura creierului poate fi reprodusă într-un mediu digital. "În următorii 30 de ani, voi face tot posibilul pentru ca oamenii să poată trăi la nesfârșit", a declarat Itskoy pentru BBC în 2016. "Sunt 100% convins că asta se va întâmpla!", a adăugat el.

Pentru a-și realiza proiectul ambițios, Inițiativa 2045 urmează un plan în mai multe etape pentru a atinge imortalitatea cibernetică. În primul rând, cercetătorii vor dezvolta un software care să permită interacțiunea creierului uman cu un avatar digital. Apoi, ei trebuie să se asigure că acest avatar poate găzdui și poate fi controlat de un creier uman transplantat. Până în 2035, echipa este încrezătoare că va reuși să controleze un robot cu un creier artificial, complet modelat după creierul uman.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel