Mirosul partenerului reduce stresul la femei și are un efect calmant

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Un studiu realizat de Universitatea British Columbia din Canada a constatat că mirosul partenerului reduce stresul la femei

În timpul investigației, echipa de lucru a putut observa cum au scăzut semnificativ ratele de stres ale femeilor implicate în studiu care și-au adulmecat partenerul, potrivit 24 Salute.

În timpul testului, echipa de lucru a putut observa cum rata de stres a femeiolor a scăzut semnificativ odată ce acestea și-au adulmecat partenerul. 

Testul 

În timpul testului, eșantionul a trebuit să identifice pe cineva care purta întotdeauna haina partenerului, cămașa (iubit sau soț) sau un articol de îmbrăcăminte pe care acesta îl purta de obicei când mergea la culcare.

La studiu au participat 96 de cupluri, cu o vârstă medie de 20 de ani. Oamenii de știință le-au cerut în mod special bărbaților să poarte o cămașă albă timp de 24 de ore fără a folosi deodorante, parfumuri sau produse cosmetice în timpul zilei. Ulterior, cămășile purtate au fost întoarse pe dos, împăturite și așezate în recipiente de plastic.

Femeile au fost nevoite să facă față unui test care a presupus un interviu profesional și un calcul matematic neașteptat. Participanții au fost rugați să miroase îmbrăcăminte înainte de a efectua evaluarea și după efectuarea testului. Îmbrăcămintea mirosită aparținea partenerului, doar că subiectul testat nu știa acest lucru.

În timpul testului, femeile au trebuit să răspundă la un chestionar, indicând nivelul lor de anxietate, tensiune, disconfort fizic, sentiment de control și disponibilitatea de a abandona testul.

În plus, probele de salivă au fost colectate de șapte ori pentru a măsura cantitatea de hormon de stres care circulă în organism.

Cercetătorii au concluzionat la sfârșitul cercetării și testelor efectuate că majoritatea femeilor au avut un nivel scăzut de stres după ce au mirosit piesa vestimentară a care era de fapt partenerul lor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel