Mircea Coșea: Apare o situație clară de debranșare masivă a populației

Oana Pavelescu | Dată: 23 noi 2022, 17:42 | Categorie: Economie
Mircea Coșea
Mircea Coșea

Profesorul și analistul de economie Mircea Coșea a făcut pentru DCBusiness o scurtă analiză a ceea ce ne așteaptă în anul următor dar și ceea ce poate face fiecare român ca să se protejeze în fața provocărilor financiare ce vor veni în 2023.

Analistul economic Mircea Coșea a început prin a face o scurtă radiografie a măsurilor luate de guvern Guvern: ”Cam la toate operațiunile acestea de creștere a pensiilor și tot ceea ce a făcut Guvernul până acum, din punctul meu de vedere, e o expresie clară a precarității în care se află în economia românească. Nici măcar nu s-a putut ajunge la un volum de plată care să asigure acoperirea inflației. Toate aceste plăți sociale, cadourile astea care se fac, pe criterii care au ajuns să fie, și în funcție de vârstă, ceea ce nu este deloc corect în economie, de două ori pe an, arată că, de fapt, economia este într-o stare foarte complicată, că guvernul nu a renunțat la alimentarea bugetului prin inflație și din acest punct de vedere nu mă aștept la măsuri importante în următoarea etapă”. 

Mircea Coșea a continuat pe același ton pesimist spunând că: ”Nu cred că vom avea nici un fel de măsuri care să ducă la o relansare a economiei și o aducție de valoare adăugată suplimentară care să alimenteze bugetul pe o cale sănătoasă. Va continua Guvernul să lucreze pe veniturile din inflație, așa încât, repet, concluzia mea este că suntem neprotejați. Populația României nu e protejată de guvernanți care nu realizează că suntem într-o economie de război, în care obligația primară a acelora care guvernează, este aducerea societății într-o situație de siguranță în fața oricăror vicisitudini de natură militară sau de altă natură, care pot să distorsioneze viața populației”. 

Analistul a continuat afirmând că: ”Suntem în situația în care veniturile scad și inflația crește, deci, ceea ce putem să facem este să ne gospodărim singuri. Adică eu fac apel la această protecție pe care noi trebuie să o înțelegem ca fiind singura noastră formă de apărare în perioada care vine în viitoarele luni, ca vor fi șase, că vor fi nouă luni,  nu știm. Anul 2023 nu se anunță un an bun. Și atunci, asta înseamnă că trebuie să fim foarte, foarte cum ne gospodărim veniturile, în funcție de cheltuielile pe care le facem”.  Citește mai mult AICI

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite