Ministrul rus de Externe critică deciziile G7

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Ministrul rus de Externe a criticat deciziile G7.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat sâmbătă G7 că urmăreşte "dubla restricţionare" a Rusiei şi Chinei prin deciziile adoptate la summitul de la Hiroshima, transmite Agerpres, citând Reuters.

Într-o conferinţă televizată, şeful diplomaţiei de la Moscova a reafirmat teza conform căreia Occidentul foloseşte Ucraina pentru a obţine o victorie strategică împotriva Rusiei.

"Obiectivul a fost formulat tare şi deschis - să fie înfrântă Rusia pe câmpul de luptă, dar să nu se oprească aici, ci să o elimine drept competitor strategic", a susţinut el.

SUA au respins acuzațiile în trecutStatele Unite şi partenerii lor au respins astfel de acuzaţii în trecut, arătând că obiectivul este să ajute Ucraina să se apere de o agresiune ilegală, reaminteşte Reuters.

G7 - grupul democraţiilor cu cele mai avansate economii - a convenit să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei şi să reducă expunerea faţă de China. Liderii grupului au cerut Beijingului să facă presiuni asupra Moscovei pentru încetarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Lavrov a susţinut că Occidentul face presiuni asupra statelor să rupă relaţiile comerciale şi economice cu Rusia, însă ţara sa este susţinută de mulţi aliaţi.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel