Ministru: Exploatarea din Marea Neagră e gata. Avem încă un MILIARD de metri cubi de GAZE. Din 2026 se DUBLEAZĂ producția României

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Ministrul Energiei anunță începerea de noi exploatări în Marea Neagră.

Ministrul Energiei Virgil Popescu spune că România va avea încă din această vară gaze și din alte surse, inclusiv din Marea Neagră.

El a anunțat că exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja.

„România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport”, a scris marți pe Facebook Virgil Popescu.

Conform acestuia, din acest an România va avea un miliard de metri cubi de gaze în plus.

Neptun Deep, cel mai devreme în 2026

„Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon. Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România”, a adăugat ministrul Energiei.

”Romgaz va cumpăra acest 50% din Neptun Deep și, în paralele, merge și Legea Offshore. În perioada următoare vom scoate și legea, în această sesiune parlamentară”, spune ministrul

Acesta susține că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor.

”Neptun Deep nu va putea operaționalizat mai devreme de 2026. El este gândit cu investițiile din PNRR din Fondul de Modernizare, iar atunci producția României de gaze se va dubla”, spune ministrul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel