Ministerul Dezvoltării a aprobat toate cele 104 proiecte mature pentru distribuţia gazelor, finanţate prin Programul "Anghel Saligny"

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Anunţ al Ministerului Dezvoltării despre proiectele finanţate prin PNRR.

Încă 31 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja şi care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

În urma deciziei de astăzi, autorităţile publice locale vizate vor semna contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziţie publică şi, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcţii.

Prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi distribuţia gazelor naturale, a reamintit ministrul Cseke Attila.

Anexă: Lista obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" din categoria de investiţii prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021. 

Vezi şi: Florin Cîțu: Inflația ar putea ajunge anul acesta la 20%. Îi amăgim pe români

Florin Cîțu are previziuni sumbre privind economia României. Acesta susține că ă inflația ar putea ajunge anul acesta la 20%. În plus, Florin Cîțu a criticat în termeni duri și măsurile anunțate de Guvern, în special cea de amânare a ratelor.

"O estimare privind inflația ar fi de 15%-20%. Sper să nu ajungem la 20%, eu oricum cred că lupta cu inflația, care este una dură, este aproape pierdută. Când Banca Națională ne spune că inflația va rămâne și anul viitor peste 10%, este clar că ceva e în neregulă. Există riscul ca până iu iulie să ajungă în jur de 20%," a afirmat Florin Cîțu în emisiunea "Controversat" de la Realitatea Plus.

Fostul premier a criticat și o altă măsură anunțată în acest context, legată de amânarea ratelor.

"Amâni acum ratele, când dobânzile sunt la 7-8%, peste 9 luni s-ar putea să fie 15%. Contextul este bizar pentru o astfel de măsură, pentru că avem un context economic nefavorabil. Nu are sens să amâni o rată pe care azi o plătești cu o dobândă mai mica pentru a o plăti cu o dobândă mai mare. Nu înțeleg de ce trebuie să-i amăgim pe români. Eu am învățat un lucru cât am fost ministru de Finanțe și premier: nu anunți nimic până nu ești sigur", a afirmat Cîțu.

Florin Cîțu: Îi amăgim pe români

"Acest stil de a arunca pe piața tot felul de măsuri prin care îi amăgim pe români, cum a fost reducerea accizelor la motorină, nu a fost făcută, este a 3-a oară când vine amânarea ratelor la bancă, dacă nu se face nici acum?" a mai afirmat Florin Cîțu.

Dacă s-ar respecta reforma pensiilor, acestea pot crește anual cu 10%

Florin Cîțu a vorbit și despre pensii, afirmând că acestea ar putea fi majorate cu 10% anual.

"Astăzi, așa cum este construit bugetul, fără să faci nicio modificare, doar cu reforma pensiilor, acesta permite și o creștere anuală a pensiilor cu 10%, până în 2026. (...) Există acolo, în reforma pensiilor, o frază pe care am scris-o special:  toate pensiile din România se bazează pe contributivitate. Dacă faci reforma pensiilor așa cum este în PNRR, scăpăm și de pensiile speciale“, a mai spus Cîțu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel