Minecraft depăşeşte pragul de 300 de milioane de exemplare vândute

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Minecraft depăşeşte pragul de 300 de milioane de exemplare vândute/Freepik
Minecraft depăşeşte pragul de 300 de milioane de exemplare vândute/Freepik

Jocul video Minecraft, proprietate a gigantului american Microsoft, care le permite utilizatorilor să construiască oraşe virtuale, a depăşit pragul de 300 de milioane de exemplare vândute, a anunţat compania duminică, succes care îi consolidează statutul de cel mai vândut joc din istorie, potrivit AFP.

Recent, am depăşit pragul de 300 de milioane de exemplare vândute, o etapă la care nimeni nu putea visa la vremea când construiam primele locuinţe, a scris Minecraft pe pagina sa de internet.

Prin comparaţie, Grand Theft Auto 5 s-a vândut în peste 180 de milioane de exemplare pe plan global după lansarea sa din 2013, potrivit Take-Two, compania-mamă a editorului jocului, Rockstar Games.

Lansat în 2011, Minecraft este creaţia unei singure persoane, suedezul Markus Persson, cofondator, alături de câţiva asociaţi ai Mojang Studios, la dezvoltarea proiectului.

Apreciat atât de piraţii informatici, cât şi de copii, Minecraft are la bază explorarea unui regat infinit, unde jucătorii pot strânge diverse materiale (în urma exploatării miniere), pe care le utilizează apoi pentru crearea unor oraşe virtuale, pentru a supravieţui sau pentru a construi ceea ce doresc.

Pentru mulţi, Minecraft funcţionează asemenea unui joc de Lego virtual şi, graţie unui cod open-source, jucătorii care îl accesează prin intermediul unui computer îşi pot crea propriile elemente de joc personalizate, ceea ce face posibilă o infinitate de variaţii.

În 2014, jocul a atins un atât de mare succes, încât Markus Persson a vândut studioul Mojang gigantului american Microsoft contra sumei de 2,5 miliarde de dolari. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel