Mina din APELE românești a fost distrusă. A fost detonată de la distanță

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Mina marină descoperită luni la 70 de kilometri de Capu Midia a fost distrusă, a anunțat MApN.

Ministerul Apărării Naționale  a scris că scafandrii au montat pe mină o încărcătură explozivă și au detonat-o de la distanță.

Potrivit MApN, echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat, luni, o misiune de intervenție pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanță de aproximativ 70 de kilometri travers de Capu Midia.

După ce nava a ajuns la o distanță de siguranță față de mină, echipa de scafandri deminori de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcațiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină și a stabilit procedura de distrugere.

„Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță”, a transmis MApN.

Nava „Viceamiral Constantin Bălescu” își continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă, a anunțat MApN.

Mina, descoperită de un pescador

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD - Explosive Ordnance Disposal), au plecat luni dimineața în misiunea de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina fusese observată, luni dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 8.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța pentru neutralizarea minei maritime.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel