Mii de oameni au mărșăluit în Londra pentru a susține un armistițiu în Gaza - Video în articol

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Mii de oameni au mărșăluit în Londra pentru a susține un armistițiu în Gaza / Foto: Captură video The Guardian
Mii de oameni au mărșăluit în Londra pentru a susține un armistițiu în Gaza / Foto: Captură video The Guardian

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Londra pentru a susține un armistițiu în Gaza.

Mii dde oameni au mărşăluit sâmbătă în Londra pentru a susţine un armistiţiu în Gaza, între Israel şi gruparea islamistă Hamas, transmite Agerpres, citând AFP.

Manifestanţii ar fi ieșit în stradă la apelul grupului Campania de Solidaritate cu Palestina. Aceștia au pornit din intersecţia Hyde Park Corner din centrul Londrei, iar traseul lor urma să se încheie la ambasada Statelor Unite, unde era instalată o tribună pentru discursuri.

Aceștia au scandat "Free, free Palestine" (Palestina liberă sau Eliberaţi Palestina - n. red) şi au cerut încetarea focului "acum". În plus, ei au avut și pancarte cu textul "Opriţi războiul din Gaza" sau "Opriţi genocidul", dar şi un slogan controversat: "de la râu (Iordan - n. red.) până la mare (Mediterana)", care poate fi interpretat ca o chemare la distrugerea Israelului, notează sursa citată.

Youtube video image

Poliția spune că îşi menţine independenţa şi imparţialitatea

Poliţia, acuzată de unii politicieni de dreapta din Partidul Conservator, de guvernământ, că este prea îngăduitoare cu protestatarii, a avertizat că îşi va îndeplini misiunea "fără teamă şi fără părtinire" şi că îşi menţine independenţa şi imparţialitatea, susţinând "dreptul democratic" de a manifesta.

"Acţionăm evident într-un context în care înţelegem că comunităţile noastre evreieşti şi musulmane sunt foarte îngrijorate de crimele motivate de ura antisemită şi antimusulmană şi de sentimentele lor de securitate la Londra", a afirmat într-un comunicat comandanta poliţiei, Karen Findlay.

Sunak a cerut poliţiei fermitate



Săptămâna trecută, premierul britanic Rishi Sunak a cerut poliţiei fermitate în faţa "intimidărilor, ameninţărilor şi actelor de violenţă planificate". De altfel, la manifestaţiile precedent au avut loc zeci de arestări pentru scandări şi banderole antisemite sau pentru îndemnul de a susţine o organizaţie teroristă.

Itai Galmudy, care a organizat sâmbătă o contramanifestaţie la Londra, a apreciat că demonstraţiile pentru încetarea violenţelor "au devenit marşuri de ură împotriva Israelului" şi a adăugat: "credem că ajunge". 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel