Mihaela Bilic vorbește depre cele 4 GREȘELI din Postul Crăciunului

Antonio Grigore |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat cum trebuie să arate alimentația în perioada postului și care sunt greșelile pe care trebuie să eviți să le faci. 

Prin eliminarea produselor de origine animală și diminuarea drastică a cantității de alimente consumate, postul este o metodă de a curăța organismul, îi dă posibilitatea să se regenereze, să se echilibreze, să se repare, să se odihnească, scrie Spectacola.

Greșeli care trebuie evitate în post

Mâncatul excesiv: principiul de bază al postului alimentar este să nu fii sătul, să mănânci cât să supraviețuiești; obiectivul nu este să te îndopi cu produsele permise (“de dulce”), ci să experimentezi senzația de foame. 

Consumul de produse ultraprocesate, de proastă calitate: ca să fie benefic pentru sănătate, în post trebuie consumate alimente cât mai simplu preparate, cât mai puțin procesate. Evitați prăjelile, produsele de patiserie, tot ce este ambalat, bogat în soia și grăsimi vegetale; încercați să gătiți mâncăruri simple, din ingrediente proaspete (ciorbe, ghiveci de legume)

Citește și: Medicul Vlad Ciurea: „Chiar dacă suntem bine și suntem tineri, întotdeauna e bine să previi”

Excesul de dulciuri: postul religios nu interzice zahărul, deși este principalul vinovat pentru creșterea stresului oxidativ din organism. Există o mulțime de dulciuri de post care nu hrănesc celulele, ci mai degrabă le “ruginesc”. 

Excesul de sare și de grăsime prezent în alimentele procesate, care solicită metabolismul și mecanismele de detoxifiere. Atenție, în postul religios strict se limitează inclusiv consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel