Migranții care traversează Canalul Mânecii au o problemă: Magazinele Decathlon din nordul Franţei nu mai vând caiace

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Francezii de la Decathlon au decis să nu mai vândă caiace şi alte mici ambarcaţiuni la patru din magazinele sale din nordul Franţei, în ideea de a-i împiedica pe migranţi să le cumpere şi să încerce să traverseze în Marea Britanie

Decathlon a precizat că a scos de la comercializare toate caiacele şi micile ambarcaţiuni de la magazinele sale din oraşele Calais, Grande-Synthe, Boulogne-sur-Mer şi Le Touquet. Toate aceste oraşe sunt utilizate de migranţi în tentativele lor de trecere, în condiţiile în care în zilele senine litoralul britanic este vizibil din Franţa.

Decizia vine după ce în ultimele zile un număr record de migranţi au încercat să ajungă în Marea Britanie traversând cu mici ambarcaţiuni Canalul Mânecii.

"Suntem hotărâţi să nu ne punem niciodată în pericol consumatorii prin utilizarea produselor noastre", a informat Decathlon într-un comunicat de presă. În schimb, produse precum vestele de salvare vor fi în continuare disponibile la toate magazinele, a precizat compania.

Rută supra-aglomerată



Sute de migranţi au profitat de condiţiile meteo din ultima perioadă pentru a încerca să traverseze Canalul Mânecii, deseori în mici ambarcaţiuni supraaglomerate dar şi în caiacuri şi jet-ski-uri.

De la începutul acestui an, peste 22.000 de migranţi au reuşit să traverseze Canalul Mânecii, iar alţi trei au murit şi patru au fost daţi dispăruţi în această tentativă. În 2020, şase persoane au murit şi trei au fost date dispărute.

Retailerul francez de articole sportive Decathlon face parte dintr-un conglomerat construit în jurul grupului de retail Auchan, deţinut de familia Mulliez. 

Plafonarea prețului RCA. Proiectul parlamentarilor și ce răspund asigurătorii

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel