Mickey Mouse devine personaj pentru filmele de groază, în 2024

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)

După expirarea drepturilor de autor inițiale ale Disney asupra celebrului personaj Mickey Mouse, două filme de groază independente au fost anunțate rapid, atrăgând atenția publicului și generând controverse.

Lansarea filmului "Steamboat Willie", primul film Disney în care a apărut Mickey Mouse, a intrat, conform legislației americane, în domeniul public, după 95 de ani de la debutul său. Această deschidere a deschis porțile pentru copierea, partajarea și adaptarea versiunilor timpurii ale personajelor din film, inclusiv Mickey și Minnie.

În ciuda avertismentelor emise de Disney cu privire la protejarea personajului lor emblematic, regizorii au răspuns rapid prin anunțarea a două filme de groază independente care îl prezintă pe Mickey Mouse sub o lumină diferită.

"Mouse Trap-ul lui Mickey" urmărește un ucigaș mascat îmbrăcat ca Mickey, într-o sală de jocuri, în timp ce o altă producție fără titlu arată un șoarece sadic chinuind pasagerii unui feribot.

Regizorul filmului "Mouse Trap-ul lui Mickey", Jamie Bailey, a declarat într-un trailer postat pe YouTube: "Am vrut doar să ne distrăm cu totul. Este ridicol. Am mers cu asta și ne-am distrat făcându-l și cred că se vede."

În timp ce "Mouse Trap-ul lui Mickey" este programat să fie lansat în martie, regizorul Steven LaMorte, cunoscut pentru "The Mean One", lucrează la propria sa "interpretare întortocheată" a lui Mickey, cu filmările programate să înceapă în primăvară.

Aceste proiecte par să urmeze exemplul filmului "Winnie-the-Pooh: Sânge și Miere", o producție de groază cu un buget mic care a făcut senzație anul trecut după expirarea drepturilor de autor ale cărților lui A.A. Milne.

Analiștii prevăd o atentă monitorizare din partea Disney și posibile acțiuni legale în cazul unor încălcări. Totuși, Disney a subliniat că doar versiunea alb-negru a lui Mickey este acum în domeniul public, nu și personajul colorat din filmele Disney ulterioare, precum "Fantasia".

Compania subliniază, de asemenea, că va continua să-și protejeze drepturile asupra versiunilor mai moderne ale lui Mickey Mouse și a altor opere supuse drepturilor de autor, încercând să prevină orice confuzie între producțiile autorizate și cele neautorizate.

Cu toate acestea, regizorul LaMorte pare să fie neîngrijorat de potențialele probleme legale, insistând că munca lor este o interpretare a unui personaj din domeniul public și că fac tot posibilul pentru a evita confuzia cu producțiile oficiale ale Disney.

Aceste dezvoltări neașteptate deschid un nou capitol pentru adaptările creative ale unui personaj iconic și ridică întrebări despre limitele protecției drepturilor de autor în era digitală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel